ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει τους περιορισμούς στη χορήγηση χαπιών για την άμβλωση

Οι Αμερικανίδες μπορούν να λαμβάνουν απρόσκοπτα χάπια μιφεπριστόνης για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει τους περιορισμούς στη χορήγηση χαπιών για την άμβλωση

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να διατηρήσει προς το παρόν την ελεύθερη πρόσβαση στο ευρέως διαδεδομένο χάπι για τις αμβλώσεις, αναστέλλοντας τους περιορισμούς που προέβλεπαν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας την αναστολή των περιορισμών και δικαιώθηκε, αφού έγιναν αποδεκτά τα σχετικά αιτήματα από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη φαρμακευτική εταιρία Danco Laboratories.

Ο δικαστής του Τέξας Μάθιου Κασμέρικ ανέστειλε αρχικά, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, την άδεια που είχε λάβει το χάπι μιφεπριστόνης από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Ακολούθως, το τριμελές ομοσπονδιακό Εφετείο της Νέας Ορλεάνης ανέστειλε την εφαρμογή αυτής της απόφασης, διατηρώντας όμως κάποιους από τους περιορισμούς: οι γυναίκες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το χάπι αυτό θα έπρεπε να επισκεφθούν τρεις φορές τον γιατρό τους και να μην έχουν ξεπεράσει την 7η εβδομάδα της κύησης.

Παράλληλα, απαγορεύτηκε η αποστολή του φαρμάκου με το ταχυδρομείο.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ σημαίνει ότι οι Αμερικανίδες μπορούν να λαμβάνουν απρόσκοπτα χάπια μιφεπριστόνης για τη φαρμακευτική διακοπή της κύησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, υπογραμμίζοντας ότι θα εξακολουθήσει να καταπολεμά «πολιτικά υποκινούμενες επιθέσεις σε βάρος της υγείας των γυναικών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.