ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιράν: Ανακαλύφθηκε νέο κοίτασμα πετρελαίου με σχεδόν 1 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου

Ανακαλύφθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας

Ιράν: Ανακαλύφθηκε νέο κοίτασμα πετρελαίου με σχεδόν 1 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου

Ένα νέο κοίτασμα πετρελαίου ανακαλύφθηκε στο νοτιοδυτικό Ιράν, με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία NIOC να προαναγγέλλει ότι ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Τζαβάντ Οουτζί θα δώσει σύντομα στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, μετά από έρευνες που διεξήχθησαν σε υπεράκτιο οικόπεδο στα ανοικτά των νότιων ακτών της χώρας, ιρανοί ειδικοί εκτίμησαν ότι περιέχει 850 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, το Ιράν κατασκεύασε αεροσκάφος για αποστολές μαγνητομετρίας, το οποίο μπορεί να εντοπίσει κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε βάθος έως και 7 χιλιομέτρων.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα ερευνήσει περίπου το 1/10 της ιρανικής επικράτειας για τη συλλογή δεδομένων, σύμφωνα με αξιωματούχο της NIOC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι το Ιράν είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο (μετά τη Βενεζουέλα, τη Σαουδική Αραβία και τον Καναδά), ενώ έχει αποθέματα σχεδόν 34 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.