ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ιράν: Δυνάμεις ασφαλείας έκλεψαν τη σορό 16χρονης διαδηλώτριας

Την έθαψαν κρυφά από την οικογένειά της

Ιράν: Δυνάμεις ασφαλείας έκλεψαν τη σορό 16χρονης διαδηλώτριας

«Το φως» της δημοσιότητας βλέπει η τραγική ιστορία μιας 16χρονης στο Ιράν, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν μετά από συμμετοχή της σε διαδήλωση στην Τεχεράνη για το θάνατο της Μαχσά Αμινί. Οι γονείς της εντόπισαν τελικά τη σορό της κοπέλας σε νεκροτομείο σε κέντρο κράτησης στην πρωτεύουσα, ωστόσο οι Αρχές έκλεψαν τη σορό της 16χρονης διαδηλώτριας και την έθαψαν κρυφά από την οικογένειά της.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το BBC Persian που επικαλείται πηγές από την οικογένεια της 16χρονης, οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας έκλεψαν το σώμα της κοπέλας και την έθαψαν κρυφά σε απομακρυσμένο χωριό.

Η οικογένεια της 16χρονης Nika Shakarami σχεδίαζε να θάψει το κορίτσι τη Δευτέρα, αλλά η σορός της κλάπηκε και θάφτηκε σε ένα χωριό περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά, όπως ανέφεραν οι πηγές.

Τα ίχνη της ανήλικης χάθηκαν για 10 ημέρες, μετά από διαδήλωση, στην οποία συμμετείχε στην Τεχεράνη για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, στις 20 Σεπτεμβρίου. Στο τελευταίο της μήνυμα σε μια φίλη της έλεγε ότι την κυνηγούσαν οι δυνάμεις ασφαλείας, όπως ανέφερε η θεία της στο BBC Persian.

Οι συγγενείς της Nika, βρήκαν τελικά τη σορό της σε νεκροτομείο σε κέντρο κράτησης στην πρωτεύουσα.

«Όταν πήγαμε να την αναγνωρίσουμε, δεν μας επέτρεψαν να δούμε το σώμα της, παρά μόνο το πρόσωπό της για λίγα δευτερόλεπτα», είπε η Atash Shakarami, θεία της Nika.

Οι συγγενείς της μετέφεραν τη σορό της στην πατρίδα του πατέρα της, το Χοραμαμπάντ, στα δυτικά της χώρας, την Κυριακή, στα 17α γενέθλιά της. Η οικογένεια, ωστόσο, με την απειλή βίας, συμφώνησε να μην πραγματοποιήσει κηδεία, όμως, οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεψαν το σώμα της Nika από το Χοραμαμπάντ και το έθαψαν στο χωριό Veysian, όπως είπε μια πηγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θεία της κοπέλας, η οποία ανάρτησε στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσα συνέβησαν, συνελήφθη την Κυριακή όταν οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν στο σπίτι της, είπε μια πηγή. Οι δυνάμεις ασφαλείας απείλησαν να τη σκοτώσουν εάν κάποιος από την οικογένεια συμμετείχε σε διαδηλώσεις, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.