ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιρλανδία: Δάσκαλος δικάζεται επειδή χρησιμοποίησε… λάθος αντωνυμία σε τρανς μαθητή

«Είναι παράνοια να οδηγηθώ από αυτή την αίθουσα σε μια φυλακή, αλλά δεν θα εγκαταλείψω τις χριστιανικές μου πεποιθήσεις»

Ιρλανδία: Δάσκαλος δικάζεται επειδή χρησιμοποίησε… λάθος αντωνυμία σε τρανς μαθητή

Ένας δάσκαλος που αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει ουδέτερες ως προς το φύλο αντωνυμίες για έναν τρανς μαθητή, δικάζεται στην Ιρλανδία για ανυπακοή. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Daily Mail, ο Ένοχ Μπερκ συνελήφθη χθες (05/09) το πρωί επειδή παραβίασε δικαστική απόφαση να μη διδάξει στο σχολείο του στο Γουέστμιθ μετά από την εν λόγω κατηγορία.

Ειδικότερα, η διαμάχη ξεκίνησε από την άρνησή του να απευθυνθεί σε έναν μαθητή ως «αυτό» και όχι «αυτός», όπως ζήτησαν ο μαθητής και οι γονείς τους τον Μάιο, κάτι που συμφώνησε και το σχολείο της Εκκλησίας της Ιρλανδίας. Ως αποτέλεσμα ο δάσκαλος οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και με δικαστική απόφαση του απαγορεύτηκε να συνεχίσει να διδάσκει στο εν λόγω σχολείο.

Ο Μπερκ ωστόσο παραβίασε τη δικαστική αρχή και εμφανίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο σχολείο κανονικά, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Αφού ο δικαστής Μάικλ Κουίν αποφάσισε να φυλακιστεί προσωρινά μέχρι να τελεσφορήσει η δίκη, ο Μπερκ είπε: «Είναι παράνοια να οδηγηθώ από αυτή την αίθουσα σε μια φυλακή, αλλά δεν θα εγκαταλείψω τις χριστιανικές μου πεποιθήσεις».

Ο Μπερκ είπε στον δικαστή Κουίν: «Είμαι δάσκαλος και δεν θέλω να πάω φυλακή. Θέλω να είμαι στην τάξη μου σήμερα, εκεί ήμουν σήμερα το πρωί όταν με συνέλαβαν. Τα τρανς άτομα είναι ενάντια στη χριστιανική μου πεποίθηση. Είναι αντίθετα με τις γραφές, αντίθετα με το ήθος της Εκκλησίας της Ιρλανδίας και του σχολείου μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακρόασης, ο Μπερκ ανέφερε πως είναι άδικο να οδηγείται στη φυλακή και να στιγματιστεί η επαγγελματική του σταδιοδρομία. Ακόμη, επεσήμανε πως οι δάσκαλοι στη χώρα… αναγκάζονται να φέρονται ευγενικά στα τρανς άτομα για να μην προσβληθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικαστής επεσήμανε πως ο δάσκαλος βρίσκεται στο δικαστήριο για να διασταυρωθεί πόσο εκούσια ήταν η πρόθεσή του να αποκαλέσει τον μαθητή με την αντωνυμία «αυτός», αν δηλαδή ήθελε εξαρχής να τον προσβάλλει. Η δίκη συνεχίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.