Ισόβια στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ – Τρομοκράτη που οργάνωσε τη σφαγή στο Μπατακλάν

Και οι 20 κατηγορούμενοι βρέθηκαν ένοχοι, όλοι πλην ενός για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία 

Ισόβια στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ – Τρομοκράτη που οργάνωσε τη σφαγή στο Μπατακλάν

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός εν ζωή από τους τρομοκράτες του ISIS που οργάνωσαν τη σφαγή στο Παρίσι το 2015, καταδικάστηκε σε ισόβια για μια από τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη.

Η τρομοκρατική επίθεση στο κλαμπ Μπατακλάν και άλλα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας στις 13 Νοεμβρίου 2015 άφησε 130 νεκρούς και πολλαπλάσιους τραυματίες.

Όλοι πλην ενός από τους 19 συγκατηγορούμενους του Αμπντεσλάμ (έξι δικάζονταν ερήμην) βρέθηκαν ένοχοι για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία κατά τη μαραθώνια διαδικασία που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη. Ο ρόλος τους κατά τη διάπραξη της επίθεσης ήταν υποστηρικτικός, έκρινε το δικαστήριο.

Ενα άτομο καταδικάστηκε για συνέργεια με τους τρομοκράτες.

Ο Αμπντεσλάμ, 32 ετών σήμερα, είχε συλληφθεί στο Βέλγιο το 2016 και έκτοτε ήταν υπό κράτηση. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τρομοκρατία και για τις δολοφονίες που διέπραξε.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, η οποία κράτησε 10 μήνες, είχε δηλώσει «στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους» και είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις. Ισχυρίστηκε ότι την τελευταία στιγμή επέλεξε να μην πυροδοτήσει τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του, αν και το δικαστήριο αμφισβήτησε την δικαιολογία, κρίνοντας ότι υπήρξε δυσλειτουργία τον μηχανισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με την ποινή που του επιβλήθηκε δεν μπορεί να περιμένει πρόωρη αποφυλάκιση: είναι η αυστηρότερη που προβλέπει το γαλλικό σύστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.