
Το παιδί του που δεν είχε γνωρίσει στις σχεδόν 500 ημέρες της δοκιμασίας του είδε για πρώτη φορά ο Σαγκί Ντέκελ-Χεν, ένας από τους τρεις ομήρους που απελευθέρωσε το πρωί του Σαββάτου (15/02) η Χαμάς στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ισραήλ.
Η σύζυγος του 36χρονου Αμερικανοϊσραηλινού Ντεκέλ-Χεν, η Αβιτάλ, ήταν επτά μηνών έγκυος όταν απήχθη ο Σαγκί από άνδρες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Η μητέρα του τραυματίστηκε στην επίθεση, ενώ η Αβιτάλ και οι δύο κόρες τους κρύφτηκαν στο ασφαλές δωμάτιο και επέζησαν.
Πριν φτάσει ξανά κοντά στους δικούς του, ο Ντέκελ-Χεν έγραψε ένα μήνυμα από το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο για εξέταση. Μαζί με τα ονόματα των τριών κοριτσιών του, της Μπάρι, της Γκάλι και της Σαχάρ, έγραψε: «Ευχαριστώ που με κρατούσατε ασφαλή. Ο μπαμπάς έρχεται».
This Valentine’s Day holds new meaning for Sagui Dekel Chen and his wife Avital as they are finally reunited. Love is stronger than terrorism.❤️ pic.twitter.com/adKJitmM4g
— Israel Defense Forces (@IDF) February 15, 2025
🎥 Watch the moment of relief and joy as the families of Sagui Dekel Chen and Iair Horn watched their loved ones return to Israel. pic.twitter.com/hj7RVPZI4J
— Israel Defense Forces (@IDF) February 15, 2025
Αμέσως μετά συναντήθηκε με τη σύζυγο και τους γονείς του. Τότε έμαθε το όνομα της κόρης του που γεννήθηκε όσο αυτός ήταν στην αιχμαλωσία.
«Θυμάσαι πώς την έλεγες», τον ρώτησε η σύζυγός του αναφερόμενη στην κοιλιά της όσο ήταν έγκυος. «Μαζάλ», είπε αυτός για να του απαντήσει η σύζυγός του ότι έβγαλε το κορίτσι Σαχάρ Μαζάλ («αυγή» και «τύχη», αντίστοιχα). «Υπέροχα, έχω μια κόρη!», είπε
Σημειώνεται πως μαζί με τον Ντεκέλ-Τσεν απελευθερώθηκαν ο 29χρονος ρωσικής καταγωγής Σάσα Τρουφάνοφ και ο Αργεντινοϊσραηλινός Ιαΐρ Χορν.
Έπειτα από ένα σύντομο ιατρικό έλεγχο, και οι τρεις ενώθηκαν ξανά με τις οικογένειές τους. Και οι τρεις απήχθησαν στο κιμπούτς Νιρ Οζ, στις 7 Οκτωβρίου του 2023.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.