ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιταλία: 75χρονη έκανε έξωση στους γιους της για να φύγουν επιτέλους από το σπίτι

Είχε κουραστεί να συντηρεί τους δύο άνδρες ηλικίας 40 και 42 ετών

Ιταλία: 75χρονη έκανε έξωση στους γιους της για να φύγουν επιτέλους από το σπίτι

Δραστικά μέτρα για να φύγουν επιτέλους οι γιοι της από το σπίτι πήρε μια Ιταλίδα που έφτασε στα δικαστήρια για να αναγκάσει τους γιους της να φύγουν από το σπίτι.

Η 75χρονη από τη βόρεια Ιταλία, είχε κουραστεί να συντηρεί τους γιους της, που είναι 40 και 42 ετών. Πολλές φορές είχε προσπαθήσει να τους πείσει να βρουν μια λύση γιατί και οι δύο είχαν δουλειά, αλλά και οι δυο τους δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα.

Η μητέρα, προσθέτει ο Guardian, ήταν ενοχλημένη που οι γιοι της δεν συνεισέφεραν καθόλου στα έξοδα ή στις δουλειές του σπιτιού.

Για αυτό και τους πήγε στα δικαστήρια όπου βρήκε το δίκιο της καθώς το δικαστήριο εξέδωσε διαταγή έξωσης κατά των γιων της.

Στην απόφασή του το δικαστήριο εξήγησε ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο γονέας να τρέφει δύο παιδιά που έχουν πια μεγαλώσει. Έτσι και οι δύο έχουν προθεσμία ως τις 18 Δεκεμβρίου να φύγουν από το σπίτι.

Σχεδόν το 70% των ατόμων στην Ιταλία ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι με τους γονείς τους, σύμφωνα με στοιχεία του 2022. Στους άνδρες το ποσοστό είναι 72,6% και στις γυναίκες το 66%. Στην πλειονότητά τους μάλιστα έχουν δουλειά (38,2%) αλλά μεγάλα είναι τα ποσοστά των φοιτητών και των ανέργων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ιταλία ανέκαθεν ζούσαν πολλές γενιές στο ίδιο σπίτι, αλλά πλέον η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τα ποσοστά των νέων που ακόμη ζουν με τους γονείς τους. Πολλοί τους λένε bamboccioni («μεγάλα μωρά»), ένας όρος που χρησιμοποίησε πολιτικός το 2007 για να χλευάσει τους ενήλικες που εξακολουθούν να ζουν στο σπίτι των γονιών τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.