ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιταλία: Η βίλα του Σ.Μπερλουσκόνι που φιλοξενούσε τα πάρτι bunga-bunga εξετάζεται να γίνει μουσείο (βίντεο)

Τι θα βλέπουν οι επισκέπτες

Ιταλία: Η βίλα του Σ.Μπερλουσκόνι που φιλοξενούσε τα πάρτι bunga-bunga εξετάζεται να γίνει μουσείο (βίντεο)

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Άρκορε, η οποία είναι γνωστή κυρίως από τα διαβόητα πάρτι bunga-bunga, ενδεχομένως να μετατραπεί σε μουσείο για τους οπαδούς του.

Ο Μπερλουσκόνι, που πέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 86 ετών, είχε αγοράσει στις αρχές της δεκαετίας του 1970 τη βίλα Σαν Μαρτίνο στο Μιλάνο, όπου είχε ιδιωτικές συναντήσεις με επιχειρηματίες και πολιτικούς, αλλά και όπου φιλοξενούσε τα διαβόητα ροζ πάρτι.

Τα 70 δωμάτια της έπαυλης, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messagero, μπορεί πλέον να ανοίξουν για ιδιωτικές ξεναγήσεις, προτού η βίλα μετατραπεί σε μουσείο για τους οπαδούς του.

Οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι θα ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα τη διαθήκη του και θα αποκαλυφθεί πώς θα μοιραστεί η τεράστια περιουσία του, που περιλαμβάνει από ακίνητα, γιοτ και πανάκριβα έργα Τέχνης, μέχρι την ιδιοκτησία της ποδοσφαιρικής ομάδας AC Monza και κυρίως την Mediaset, το μεγαλύτερο εμπορικό όμιλο ΜΜΕ της Ιταλίας, που χρησιμοποίησε ως εφαλτήριο για την πολιτική του ανέλιξη.

Σύμφωνα με στοιχεία του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg η περιουσία του Μπερλουσκόνι τον περασμένο Απρίλιο άγγιζε τα 7,4 δισ. δολάρια.

Τι θα βλέπουν οι επισκέπτες στη βίλα Μπερλουσκόνι

Η μετατροπή της βίλας ήταν μια γενική ιδέα που μελέτησαν τα μέλη της οικογένειας Μπερλουσκόνι. Σύμφωνα με την Messaggero, η αρχική πρόταση είναι να διατεθεί η βίλα για ιδιωτικές περιηγήσεις πριν ανοίξει στο κοινό ως μουσείο.

Oι επισκέπτες θα μπορούν πιθανώς να περιηγηθούν στα 70 δωμάτια της βίλας Μπερλουσκόνι, που διακοσμούνται με έργα Τέχνης, μεταξύ άλλων του Ρέμπραντ και του Τιτσιάνο, και εκατοντάδες πορτρέτα, συμπεριλαμβανομένων πολλών του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, αλλά και να δουν σε ένα μπάνιο (!), σύμφωνα με πληροφορίες, το «συμβόλαιο με τους Ιταλούς», που υπέγραψε ο Μπερλουσκόνι από τηλεοράσεως πριν τις εκλογές του 2001, με το οποίο υποσχόταν στους ψηφοφόρους μείωση των φόρων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και έργα υποδομών.

Η βιβλιοθήκη της βίλας περιλαμβάνει περί τα 10.000 βιβλία, ανάμεσά τους και βιογραφίες του Ουίνστον Τσόρτσιλ και της Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ στο γραφείο του Μπερλουσκόνι εκτίθενται δώρα που έλαβε από διάφορους ηγέτες, μεταξύ των οποίων από τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον Μουαμάρ Καντάφι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Messaggero, οι επισκέπτες θα μπορούν – εφόσον το επιθυμούν – να επισκεφθούν και το μαρμάρινο μαυσωλείο, όπου έχει ταφεί ο Μπερλουσκόνι, στον τεράστιο κήπο της βίλας, ενώ αποσπάσματα από ομιλίες του θα εκτίθενται σε τοίχους της έπαυλης και θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ποτάμι Ελευθερίας”, που κυκλοφόρησε το 2013 με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την ίδρυση της Forza Italia.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.