Καμερούν: Η χολέρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 200 ανθρώπους τους τελευταίους 10 μήνες

Στη χώρα της Αφρικής έχουν καταγραφεί πάνω από 10.300 κρούσματα

Καμερούν: Η χολέρα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 200 ανθρώπους τους τελευταίους 10 μήνες

Η επανεμφάνιση της χολέρας τον Οκτώβριο του 2021 στο Καμερούν στοίχισε τη ζωή σε 200 ανθρώπους, ενώ στη χώρα της Αφρικής έχουν καταγραφεί πάνω από 10.300 κρούσματα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.

Η χολέρα, ασθένεια που προκαλεί οξεία διάρροια και μπορεί να σκοτώσει μέσα σε ώρες ελλείψει θεραπείας, επανεμφανίζεται σποραδικά στην πελώρια χώρα της κεντρικής Αφρικής με πάνω από 25 εκατομμύρια κατοίκους.

Από την έναρξη της τρέχουσας επιδημίας, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, έχουν χάσει τη ζωή τους 200 άνθρωποι από το σύνολο των 10.322 κρουσμάτων, ανέφερε μέσω Twitter ο καμερουνέζος υπουργός Υγείας Μανάουντα Μαλασί.

Οι πέντε από τις δέκα περιφέρειες του Καμερούν, ανάμεσά τους η Λιτοράλ, όπου υπάγεται διοικητικά η Ντουάλα, η οικονομική πρωτεύουσα, και η επαρχία Κέντρο, όπου υπάγεται διοικητικά η πρωτεύουσα Γιαουντέ, πλήττονται από την επιδημία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

«Προσοχή! Ας τηρούμε τα μέτρα προσωπικής υγιεινής», παρότρυνε ο Δρ. Μαλασί.

Η προηγούμενη έξαρση της χολέρας στο Καμερούν, από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2020, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 66 ανθρώπους.

Στις αρχές του 2021, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολόγιζε πως κάθε χρόνο σε παγκόσμια κλίμακα καταγράφονται 1,3 ως 1,4 εκατομμύρια κρούσματα χολέρας και 21.000 ως 143.000 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχουν «ασφαλή εμβόλια κατά της χολέρας χορηγούμενα από το στόμα», και «πρέπει να αξιοποιούνται μαζί με τη βελτίωση της ύδρευσης και της αποχέτευσης για να περιορίζονται οι εξάρσεις της χολέρας και να ευνοείται η πρόληψη σε γνωστές περιοχές υψηλού κινδύνου», πρόσθετε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.