ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καταγγελία εταιρείας στην Ταϊλάνδη – Βασανίζουν και κρατούν αιχμάλωτες μαϊμούδες για να συλλέγουν καρύδες (βίντεο)

Η PETA έχει καλέσει σε μαζικό μποϊκοτάζ της συγκεκριμένης εταιρείας

Καταγγελία εταιρείας στην Ταϊλάνδη – Βασανίζουν και κρατούν αιχμάλωτες μαϊμούδες για να συλλέγουν καρύδες (βίντεο)

Μια αδιανόητη καταγγελία έρχεται στο φως καθώς η Peta Asia (οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων) κατηγορεί ότι εταιρία στη Ταϊλάνδη ανάγκαζε μικρούς πίθηκους να εργαστούν σε συνθήκες «σκλαβιάς», όπου τα ζώα είναι αλυσοδεμένα και κακοποιούνται με φρικαλέο τρόπο.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση ισχυρίστηκε ότι τα ζώα αναγκάζονται να μαζεύουν καρύδες όλη μέρα και περνούν τη ζωή τους αλυσοδεμένα, κακοποιούμενα από τους φύλακες τους.

Μάλιστα, η PETA επισκέφθηκε 57 επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και ισχυρίστηκε ότι «τα ζώα κακοποιούνται με βάναυσο τρόπο σε κάθε μία από αυτές».

Η οργάνωση έχει έκτοτε καλέσει σε μαζικό μποϊκοτάζ της συγκεκριμένης εταιρίας, υποστηρίζοντας ότι κάποιες μαϊμούδες εθεάθησαν αλυσοδεμένες σε σκουπιδότοπους και πλημμυρισμένες περιοχές, με τα λάστιχα αυτοκινήτων να είναι το μόνο «καταφύγιο» τους.

Ένας εργαζόμενος είπε σε ερευνητές ότι «οι μαϊμούδες θα αναγκαστούν να μαζεύουν καρύδες για περισσότερο από μια δεκαετία και στη συνέχεια θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε μια αλυσίδα».

Η κακοποίηση φέρεται να συνέβαινε σε πιθήκους σε εννέα επαρχίες της Ταϊλάνδης.

Ένας εκπαιδευτής φέρεται να εθεάθη να «χτυπά έναν πίθηκο που ούρλιαζε», πριν του κρεμάσει από την αλυσίδα γύρω από το λαιμό του και τον μαστιγώσει με το λουρί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της PETA, Tracy Reiman, δήλωσε ότι οι εταιρείες που φέρονται να προμηθεύονται γάλα καρύδας από στρατόπεδα εργασίας πιθήκων «δεν έχουν συνείδηση» με την απάντηση της εταιρίας να είναι: καταδικάζουμε αυστηρά κάθε χρήση εργασίας πιθήκων στην αλυσίδα εφοδιασμού μας και εξηγούμε ότι δεν προμηθεύουμε από προμηθευτές ούτε πουλάμε προϊόντα καρύδας που έχει διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούν εργασία πιθήκων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.