ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κι όμως κάποτε σε αυτή τη χώρα όταν κρατούσες ομπρέλα σε έβριζαν στο δρόμο

Χρειάστηκε μέχρι τα τέλη του 1700 για να μπει στη μόδα η ομπρέλα

Κι όμως κάποτε σε αυτή τη χώρα όταν κρατούσες ομπρέλα σε έβριζαν στο δρόμο

Στις αρχές της δεκαετίας του 1750, οι άνθρωποι έβρισαν τον πρώτο άνδρα που χρησιμοποίησε ομπρέλα και περπάτησε στους βρετανικούς δρόμους.

Ο άνδρας, που λεγόταν Τζονας Χανγουεϊ έφερε την ομπρέλα μετά από ένα πρόσφατο ταξίδι στη Γαλλία. Αλλά η ομπρέλα του δεν είχε ακόμη αποβάλει τους συσχετισμούς του φύλου. Ο Χάνγουεϊ γελοιοποιήθηκε από οδηγούς πούλμαν που ένιωσαν να απειλούνται από τον ίδιο, ενώ τον έβριζαν επειδή χρησιμοποιούσε κάτι εντελώς θηλυπρεπες.

Χρειάστηκε μέχρι τα τέλη του 1700 για να μπει στη μόδα η ομπρέλα.

Η Αγγλία υπερασπίστηκε τις εισβολές από τη Γαλλία από τις λεγεώνες του Ιουλίου Καίσαρα πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια. Η ιστορική αντιπάθεια που είχαν οι Γάλλοι και οι Άγγλοι ο ένας για τον άλλο ήταν τόσο βαθιά που τον 18ο αιώνα, οτιδήποτε γαλλικό ήταν για πολλούς Βρετανούς, βασικά αντι-αγγλικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για ένα διάστημα κανένας δεν…τολμούσε να κρατάει μια ομπρέλα. Όποιος το έκανε ήταν βέβαιο ότι θα γιουχαριζόταν από τον όχλο. Τελικά, η παρενόχληση δεν μπόρεσε να εμποδίσει τους Άγγλους να τη βάλουν στη ζωή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.