Κι όμως σε κάποια μέρη της Ιαπωνίας το σχολείο το καθαρίζουν… οι μαθητές (βίντεο)

Αφιερώνουν περίπου 20 λεπτά καθημερινά για να καθαρίσουν την τάξη τους

Κι όμως σε κάποια μέρη της Ιαπωνίας το σχολείο το καθαρίζουν… οι μαθητές (βίντεο)

Σε κάποια μέρη της Ιαπωνίας, οι μαθητές αφιερώνουν περίπου 20 λεπτά καθημερινά για να καθαρίσουν την τάξη τους. Μάλιστα, αυτό ισχύει και για τις πολύ μικρές τάξεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από το ντοκιμαντέρ των δημοσιογράφων Irene Herrera and Naotomo Umewaka που αφορά στη δεύτερη τάξη του δημοτικού σχολείου Azabu στο Τόκιο.

Το παιδιά σκουπίζουν, σφουγγαρίζουν και καθαρίζουν όλες τις επιφάνειες και μάλιστα εκλαμβάνουν τη δραστηριότητα αυτή ως παιχνίδι και όχι σας αγγαρεία. Επιπλέον οι μαθητές σερβίρουν το φαγητό, καθαρίζουν τα πιάτα και φροντίζουν για την ανακύκλωση των απορριμάτων. Σύμφωνα με τη δασκάλα της τάξης, η διαδικασία αυτή βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση ενώ παράλληλα τους προετοιμάζει για την υπόλοιπη ζωή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ιαπωνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι προσανατολισμένο όχι μόνο στην απόκτηση γνώσεων αλλά και στη δημιουργία κοινωνικής κουλτούρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.