ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κι όμως υπάρχει μια χώρα στην οποία αν ξεχάσεις τα γενέθλια της συζύγου σου… κινδυνεύεις με φυλάκιση 5 ετών

Ο νόμος υπάρχει για να διατηρηθεί η συζυγική αρμονία

Κι όμως υπάρχει μια χώρα στην οποία αν ξεχάσεις τα γενέθλια της συζύγου σου… κινδυνεύεις με φυλάκιση 5 ετών

Υπάρχει μια χώρα που το να ξεχάσεις τα γενέθλια της συζύγου σου θεωρείται έγκλημα. Και όπως λέει ο νόμος η ποινή για τον σύζυγο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 5 χρόνια φυλάκισης.

Η Σαμόα είναι μια χώρα στην Πολυνησία, διάσημη για την ομορφιά της. Όπως αναφέρουν διάφορα μέσα, στη Σαμόα αν ένας σύζυγος ξεχάσει μια φορά τα γενέθλια της συζύγου του, του γίνεται μια σύσταση. Αν επαναλάβει το λάθος δεύτερη φορά τότε θα πληρώσει πρόστιμο ενώ αν γίνει και τρίτη, τότε αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 5 έτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν τα δημοσιεύματα αληθεύουν, υπάρχει μια ειδική ομάδα στη χώρα που είναι υπεύθυνη για την τήρηση του νόμου. Μια άλλη ομάδα μέσα στην αστυνομία αυτή τη φορά, αναλαμβάνει καθήκον όταν τα πράγματα σοβαρέψουν. Αυτή η ομάδα λαμβάνει επίσης άμεσα μέτρα μετά τη λήψη τέτοιων καταγγελιών. Όχι μόνο αυτό, αλλά και οι γυναίκες ενημερώνονται για αυτόν τον νόμο από στρατόπεδα ευαισθητοποίησης. Άλλωστε ο νόμος υπάρχει για να διατηρηθεί η συζυγική αρμονία. Λέτε πως τα καταφέρνει;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.