ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κίνα: Βγάλανε τανκς στους δρόμους για να σταματήσουν τους πολίτες

Συγκρούσεις σώμα με σώμα

Κίνα: Βγάλανε τανκς στους δρόμους για να σταματήσουν τους πολίτες

Στρατιωτικά οχήματα μέσα στις πόλεις της Κίνας επιστρατεύτηκαν για να καταστείλουν τις χιλιάδες διαδηλώσεις του κόσμου οι οποίοι εναντιώνονται στους σκληρούς υγειονομικούς  περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση, στην μετά Covid – 19 εποχή.

Για πρώτη φορά τα τελευταία τριάντα χρόνια ένα τόσο μεγάλο πανεθνικό κύμα διαδηλώσεων έχει να αντιμετωπίσει η  πολιτική ηγεσία της Κίνας.

Μετα τα  πρωτοφανή μέτρα απώθησης των διαδηλωτών, με διαγραφή και  κατάσχεση φωτογραφιών, βίντεο κι αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κι ενώ το Twitter και το Telegram έχουν απαγορευθεί),  την εμφάνισή τους έκαναν χθες τα στρατιωτικά οχήματα ως μέτρο αναβάθμισης της επιχείρησης καταστολής.

https://twitter.com/sotiridi/status/1597629500510334976?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1597629500510334976%7Ctwgr%5E1e7d8dca6933dd6611be96d2779b57acc70919c5%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed?url=https3A2F2Ftwitter.com2Fsotiridi2Fstatus2F1597629500510334976provider=twitter

Παρά τις περιπολίες, τις δεκάδες προσαγωγές, τις τηλεφωνικές προειδοποιήσεις από μέρους των αστυνομικών και τα οδοφράγματα ακόμη και σε κεντρικά σημεία των πόλεων, οι κινητοποιήσεις δεν σταματούν μετά και την «έκρηξη» διαμαρτυρίας του Σαββατοκύριακου, που έφερε το Πεκίνο απέναντι στην πρώτη μαζική αντίδραση αυτής της έκτασης, μετά το 1989.

Το βράδυ της Τρίτης έγιναν νέες διαδηλώσεις, που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια, στην Γκουάνγκτζου, πόλη 19 εκατ. κατοίκων. Πολίτες συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που φόραγαν ολόσωμες λευκές προστατευτικές στολές και κράταγαν ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους για να μη τους χτυπήσουν αντικείμενα που εκτοξεύονταν εναντίον τους, όπως δείχνουν πλάνα που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε άλλο βίντεο, εικονίζονται συλληφθέντες με χειροπέδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.