ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κλάους Σβαμπ: «Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τι είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Είμαι ένας κοινωνικός επιχειρηματίας» (βίντεο)

Τι δηλώνει ο συγγραφές του «The Great Reset»

Κλάους Σβαμπ: «Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τι είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Είμαι ένας κοινωνικός επιχειρηματίας» (βίντεο)

Ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Κλάους Σβάμπ, ο οποίος θέλει να φέρει στον κόσμο την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» δηλώνει «κοινωνικός επιχειρηματίας». 

Όπως λέει ο ίδιος μια από τις πτυχές της νέας εποχής που θα έρθει είναι η κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Τι δηλώνει ο Κ.Σβαμπ γι’ αυτήν:

«Ποιός γνωρίζει στην πραγματικότητα τι είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ; Πολύ λίγοι άνθρωποι…

Τι πιστεύετε ότι είμαι; Έχω ένα διδακτορικό στη μηχανική, έχω ένα διδακτορικό στα οικονομικά.

Στην πραγματικότητα, η έννοια του κοινωνικού επιχειρηματία δεν ήταν πολύ γνωστή.

Έτσι, μετά που δημιούργησα το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το 1971, όλοι ρωτούσαν ”Ποιο είναι το κίνητρό του; Για ποιο λόγο (το κάνει); Είχε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα στο πανεπιστήμιο, στις επιχειρήσεις.

Για ποιο λόγο δημιούργησε έναν τόσο μικρό οργανισμό ως ένα μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα;”

Από το έντονο ενδιαφέρον να κάνεις κάτι για την κοινωνία με δημιουργικούς τρόπους, αυτό χαρακτηρίζει τον κοινωνικό επιχειρηματία.

Η Hilde, η σύζυγός μου, και εγώ δημιουργήσαμε ένα δεύτερο ίδρυμα που ονομάζεται ”Το ίδρυμα Schwab για την κοινωνική επιχειρηματικότητα” και σήμερα υποστηρίζουμε περίπου 350 κοινωνικούς επιχειρηματίες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.