Κολομβία: Ζωντανά βρέθηκαν τα 4 παιδιά που αγνοούνταν στη ζούγκλα! – Επιβίωσαν 40 ημέρες σε ακραίο περιβάλλον

Τα παιδιά ήταν 13, 9, 4 και 1 έτους και διασώθηκαν από τα μέλη των ένοπλων δυνάμεων

Κολομβία: Ζωντανά βρέθηκαν τα 4 παιδιά που αγνοούνταν στη ζούγκλα! – Επιβίωσαν 40 ημέρες σε ακραίο περιβάλλον

Ο Κολομβιανός πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter πως τα τέσσερα παιδιά τα οποία αγνοούνταν μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν την 1η Μαΐου σε πυκνή ζούγκλα στη νότια Κολομβία βρέθηκαν ζωντανά σαράντα ημέρες αργότερα, αναρτώντας φωτογραφία από το σημείο όπου βρέθηκαν.

Τα παιδιά 13, 9, 4 και 1 έτους, μέλη της φυλής αυτοχθόνων Ουιτότο, διασώθηκαν από τα μέλη των ένοπλων δυνάμεων, της πυροσβεστικής και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που τα έψαχναν στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης που βαφτίστηκε «Ελπίδα», δήλωσαν νωρίτερα δυο πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Ναι, βρήκαν τα παιδιά, χρειάζομαι μια πτήση ή ένα ελικόπτερο να πάω να τα βρω επειγόντως», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο παππούς των παιδιών, ο Φιδένσιο Βαλένσια.

Μέλη της φυλής αυτοχθόνων Ουιτότο, εξοικειωμένα με τη ζωή στη ζούγκλα, τα τέσσερα παιδιά περιπλανιούνταν στην πυκνή βλάστηση από την ημέρα που το Cessna 206 στο οποίο επέβαιναν μαζί με τη μητέρα τους, τον πιλότο κι έναν συγγενή συνετρίβη. Οι τρεις ενήλικοι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος βρέθηκαν νεκροί από τον στρατό στον τόπο της συντριβής.

Την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που βαφτίστηκε «Ελπίδα», δυσχέραιναν η περιπλοκότητα του εδάφους, η πυκνή βλάστηση και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είχαν εξηγήσει προ ημερών αξιωματικοί του στρατού.

Το Τσέσνα με τους επτά επιβαίνοντες πήγαινε από την Αρακουάρα, στην επαρχία Αμασόνας, στη Σαν Χοσέ ντελ Γουαβιάρε, στην επαρχία Γουαβιάρε, όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω μηχανικής βλάβης τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Μαΐου, προτού χαθεί από τα ραντάρ.

Ο Κολομβιανός στρατός δημοσιοποίησε μέσω Twitter περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκαν τα αδέλφια.

Ο πρόεδρος Πέτρο είχε αρχικά ανακοινώσει μέσω Twitter πως τα παιδιά βρέθηκαν τη 17η Μαΐου, αλλά κατόπιν διέγραψε την ανάρτηση, εξηγώντας πως η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε και ζητώντας συγγνώμη.

«Ήταν μαζί, είναι αδύναμα, θα τα εξετάσουν γιατροί. Τα βρήκαν, αυτό με κάνει πολύ ευτυχή», είπε ο πρόεδρος Πέτρο, υπογραμμίζοντας πως τα έβγαλαν πέρα μόνα τους μέσα στη ζούγκλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα σωστικά συνεργεία είχαν βρει μισοφαγωμένα φρούτα, αυτοσχέδια καταφύγια και διάφορα είδη, ανάμεσά τους το μπιμπερό του μικρότερου παιδιού, κατά τη διάρκεια της κοπιώδους έρευνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.