Κονγκό: Η στιγμή που εγκλωβισμένοι εργάτες χρυσωρυχείου καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί μετά από κατολίσθηση

Κάθε χρόνο σημειώνονται αρκετά δυστυχήματα σε ορυχεία

Κονγκό: Η στιγμή που εγκλωβισμένοι εργάτες χρυσωρυχείου καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί μετά από κατολίσθηση

Σε όλο τον κόσμο κυκλοφορεί ένα βίντεο που δείχνει τους εργάτες σε ένα χρυσωρυχείο στο Κονγκό που είχε καταρρεύσει λόγω κατολίσθησης να βγαίνουν σώοι και αβλαβείς από μια τρύπα στο έδαφος, υπό της επευφημίες του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο.

Πρόκειται για ένα σπάνιο happy end σε μια χώρα όπου σημειώνονται κάθε χρόνο αρκετά δυστυχήματα σε ορυχεία, ιδίως σε τοποθεσίες όπως αυτό το μικρό χρυσωρυχείο στο Νότιο Κίβου, όπου τα μέτρα ασφαλείας και των εργαζομένων είναι ελλιπή και συχνά δεν υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός.

Σύμφωνα με το Reuters, η κατάρρευση του ορυχείου το περασμένο Σάββατο φαίνεται να προκλήθηκε εξαιτίας έντονης βροχόπτωσης. Στο viral βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας να σκάβει το χώμα σε μια πλαγιά, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βοηθήσει τους εργάτες που έχουν θαφτεί από κάτω να απεγκλωβιστούν.

Γύρω του στέκονται ορισμένοι άνδρες, παρακολουθώντας ανήσυχοι. Ξαφνικά, ένας από τους μεταλλωρύχους πετάγεται έξω από λαγούμι, η είσοδος του οποίου έχει καλυφθεί με χώμα, και γλιστρά στην πλαγιά.

Ο διασώστης εντείνει τις προσπάθειές του, βλέποντας ότι υπάρχει ελπίδα. Μάλιστα εμφανίζεται να αφήνει στην άκρη το φτυάρι και να σκάβει με τα χέρια. Ένας- ένας, πετάγονται μέσα από το χώμα και οι εννέα εργάτες, χωρίς εμφανείς σοβαρούς τραυματισμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Reuters έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο, που έχει συγκεντρώσει χιλιάδες προβολές σε διάφορες πλατφόρμες των social media.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.