ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αυστραλίας 

Σημειώνεται πως οι ειδικοί αναφέρουν πως η υποπαραλλαγή ΒΑ.5 μπορεί να είναι εξίσου μολυσματική με την ιλαρά

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αυστραλίας 

Μάχη με την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού δίνει το τελευταίο διάστημα η Αυστραλία, με τα στελέχη στελέχη BA.4 και BA.5 της Όμικρον, που διαφεύγουν την ανοσοπροστασία είτε από προηγούμενη λοίμωξη, είτε από τα εμβόλια να κυριαρχούν.

Ο υψηλότερος αριθμός εισαχθέντων

Ο αριθμός των εισαχθέντων στα νοσοκομεία της Αυστραλίας είναι ο υψηλότερος από την εμφάνιση του κοροναϊού SARS-CoV-2, υπερβαίνοντας τους 5.390 που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Ιανουάριο κατά το πρώτο κύμα μολύνσεων από την Όμικρον, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των νέων θανάτων ημερησίως, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τους εκατό το περασμένο Σάββατο.

Οίκοι ευγηρίας

Σημαντικό πλήγμα έχουν δεχτεί και οι οίκοι ευγηρίας από το ξέσπασμα της πανδημίας. Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αυστραλίας περισσότερα από 100 γηροκομεία έχουν πληγεί, ενώ σημειώνεται και έλλειψη προσωπικού.

Για το λόγο αυτό αναμένεται να παραταθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η ενίσχυσή τους με μέλη των ενόπλων δυνάμεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Ρίτσαρντ Μαρλς. «Είναι ένα ακραίο μέτρο κι είναι σωστό να το περιγράψουμε ως τέτοιο, δεδομένου του αριθμού των ξεσπασμάτων που αντιμετωπίζουμε τώρα», σημείωσε.

Εθνικό Σύστημα  Υγείας

Πέραν του τεράστιου αριθμού εισαγωγών από πολίτες που νοσούν στα νοσοκομεία της χώρας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αυστραλίας πιέζεται και λόγω της έλλειψης προσωπικού το οποίο επίσης νοσεί και βρίσκεται σε απομόνωση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Αυστραλία, συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης των πληθυσμών τους έναντι της Covid-19 και το 95% των άνω των 16 ετών έχουν ήδη κάνει δύο δόσεις και περίπου το 71% ενισχυτικές δόσεις και οι αριθμοί των κρουσμάτων (περίπου 9.13 εκατ.) και των θανάτων (11.181) είναι μικρότεροι σε σύγκριση με άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.