ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κροατία: Βραβευμένος σκηνοθέτης επιτέθηκε σεξουαλικά σε πολλές γυναίκες – «Ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών»

Η «ομολογία» του ήρθε αφού είχαν προηγηθεί πολλά δημοσιεύματα στον Τύπο

Κροατία: Βραβευμένος σκηνοθέτης επιτέθηκε σεξουαλικά σε πολλές γυναίκες – «Ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών»

Ένας από τους διασημότερους σκηνοθέτες της Κροατίας παραδέχτηκε ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε πολλές γυναίκες.

Πρόκειται για τον Ντάλιμπορ Μάτανιτς, έναν από τους διασημότερους σκηνοθέτες της χώρας, ο οποίος με μια μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook, δήλωσε ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε πολλές γυναίκες, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων στη χώρα του.

«Όλα αυτά έγιναν σε περιόδους όπου ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Η δουλειά μας είναι πολύ αγχωτική – όμως αυτό ασφαλώς δεν δικαιολογεί τη συμπεριφορά μου», γράφει ο 49χρονος Μάτανιτς, προσθέτοντας ότι αποφάσισε να εισαχθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης.

Η «ομολογία» του ήρθε αφού είχαν προηγηθεί πολλά δημοσιεύματα στον Τύπο για το θέμα αυτό.

Σάλος στην Κροατία μετά την σοκαριστική αποκάλυψη

Ο υπουργός Εσωτερικών Ντάβορ Μποζίνοβιτς ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση.

Ο σκηνοθέτης, που το 2015 κέρδισε το βραβείο της επιτροπής «Ένα κάποιο βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Ο καυτός ήλιος», συχνά χρησιμοποιούσε τα έργα του για να ασκήσει κριτική στην κουλτούρα της πατριαρχίας και τη βία σε βάρος των γυναικών.

«Είναι τρομακτικό σοκ, επειδή εμφανιζόταν σαν σύμμαχος» των γυναικών, σχολίασε η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Σάνια Σάρναβκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η βία και οι σεξουαλικές επιθέσεις θεωρούνταν επί χρόνια θέματα ταμπού στα Βαλκάνια, όπου οι αξίες της πατριαρχικής κοινωνίας παραμένουν ακόμη βαθιά ριζωμένες σε κάποιες περιοχές. Το θέμα αναδείχτηκε τα τελευταία χρόνια, με αφορμή το κίνημα #Metoo αλλά και μια υπόθεση στη γειτονική Σερβία, όταν μια ηθοποιός κατηγόρησε για βιασμό τον πρώην καθηγητή της στη δραματική σχολή, δίνοντας έτσι το έναυσμα σε χιλιάδες γυναίκες να αφηγηθούν τη δική τους ιστορία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.