ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

«Κρύος ιδρώτας» στην διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών από την άνοδο της Δεξιάς στην Ευρώπη: Πρώτη ή δεύτερη δύναμη σε 18 χώρες

Το ΕΛΚ στοιχίστηκε πάλι πίσω από την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν παρά τα σκάνδαλα που βαρύνεται

«Κρύος ιδρώτας» στην διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών από την άνοδο της Δεξιάς στην Ευρώπη: Πρώτη ή δεύτερη δύναμη σε 18 χώρες

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χρίσθηκε την Πέμπτη επισήμως από τη συντηρητική πολιτική οικογένειά της, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), που συνεδρίασε στο Βουκουρέστι, υποψήφια για μια δεύτερη πενταετή θητεία στην προεδρία της ΕΕ αλλά “κρύος ιδρώτας” ήδη έχει πιάσει την διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών γιατί αυτές οι Ευρωεκλογές θα είναι δοαφορετικές καθώς η σκληρή Δεξιά δείχνει να είναι πρώτη ή δεύτερη σε μέχρι και 18 ώρες της ΕΕ!

Έτσι η εμπλεκόμενη στο σκάνδαλο των εμβολίων για τον covid με τα sms με τον Α.Μπουρλά τις αθρόες χρηματοδοτήσεις στο Κίεβο (κανείς δεν γνωρίζει που πηγαίνουν πραγματικά τα λεφτά) και πόσα άλλα σκάνδαλα, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα βρει απέναντί της την σκληρή Δεξιά κατά της οποίας καταφέρθηκε σήμερα.

Έτσι η εξασφάλιση της απαραίτητης πλειοψηφίας στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου οι ευρωσκεπτικιστές αναμένεται να κερδίσουν περισσότερες έδρες, ενδέχεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει η φον ντερ Λάιεν, αναγκάζοντάς την ενδεχομένως σε πολιτικούς συμβιβασμούς για να κερδίσει τις απαιτούμενες ψήφους.

 Το μήνυμα της ευρωκάλπης, που θα στηθεί στις 6-9 Ιουνίου φέτος στα 27 κράτη-μέλη, αναμένεται να είναι εκκωφαντικό. Τουλάχιστον  αυτό προβλέπουν οι δημοσκόποι.

Για 10η φορά από το 1979 οι Ευρωπαίοι πολίτες καλούνται να εκλέξουν απευθείας τους εκπροσώπους τους στο νέο 720μελές Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι οι πρώτες εκλογές μετά το Brexit και ο ελέφαντας στο δωμάτιο αυτήν τη φορά είναι η δεξιά που τρέχει με φόρα.

Δεξιά κόμματα φαίνεται πως θα κερδίσουν την 1η θέση σε εννιά χώρες-μέλη: Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία και Σλοβακία. Παράλληλα, ελλείψει μεγάλων ανατροπών, αντίστοιχες πολιτικές δυνάμεις θα καταλάβουν τη 2η ή 3η θέση σε επιπλέον εννιά κράτη-μέλη: Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία, Βουλγαρία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Πορτογαλία και Ρουμανία.

Η επόμενη Ευρωβουλή μπορεί να μπλοκάρει νομοσχέδια για τη μετάβαση στην… πράσινη ανάπτυξη και να έχει πιο σκληρή γραμμή στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πιθανότατα θα παραμείνει η πρώτη δύναμη στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα ορίσει τον/την επόμενο/η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και την ατζέντα, αλλά οι φωνές από την Δεξιά θα ακούγονται πιο δυνατά και θα έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή παρά ποτέ, ακόμη και σε ιδρυτικά μέλη με ειδικό βάρος στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, σημειώνει η εφημερίδα «Guardian».

Η φον ντερ Λάιεν υποστηρίχθηκε ευρέως από τα παρόντα μέλη (400 ψήφοι υπέρ, 89 κατά), ανακοίνωσε από το βήμα εκπρόσωπος του ΕΛΚ, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ενώ έπαιζε το τραγούδι των U2 «Beautiful Day»…

Μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι, η φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην κρίση στη Γάζα που αποσταθεροποιεί τη Μέση Ανατολή και στην άνοδο της Κίνας, ως τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η 27μελής Ευρωπαϊκή Ένωση των 450 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Η ειρηνική και ενωμένη Ευρώπη μας αμφισβητείται όσο ποτέ άλλοτε από λαϊκιστές, εθνικιστές και δημαγωγούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν εγκριθεί από τους ηγέτες των 27 χωρών μελών της ΕΕ, θα έχει άλλη μια θητεία για να χαράξει τις πολιτικές τού μπλοκ για τα πάντα, από την υψηλή τεχνολογία και τις κρατικές ενισχύσεις, μέχρι τον έλεγχο των κινεζικών επενδύσεων και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.