
Δεν έχουν τέλος οι λεηλασίες του Παρισίου από τους γνωστούς «αγνώστους» που καπηλεύονται τα αιτήματα των Γάλλων μαθητών και των φοιτητών για να πραγματοποιήσουν τους δικούς τους σκοπούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών ΜΜΕ, Αλγερινοί που είναι μέλη ακροαριστερών οργανώσεων, έχουν κάψει και λεηλατήσει βιτρίνες καταστημάτων και μαγαζιών γύρω από την πλατεία Βωμπάν.
Affrontements importants sur la place Vauban à Paris.
Charge des forces de l’ordre avec utilisation de canon à eau et gaz lacrymogène.
#Paris #13octobre https://t.co/NK8OTdIZlj
— Luc Auffret (@LucAuffret) October 13, 2026
Οι οδομαχίες με τους αστυνομικούς συνεχίζονται, με τη ρίψη πετρών, μολότοφ και άλλων αντικειμένων να «πρωταγωνιστούν».
Évacuation en cours de la Place Vauban à Paris après les grosses tensions.
La police sature l’air de gaz lacrymogène. Utilisation du canon à eau.
#Paris #13octobre https://t.co/yPLee4GUuM
— Luc Auffret (@LucAuffret) October 13, 2026
Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί απαντούν με κανόνι νερού και δακρυγόνα.
Μέχρι στιγμής αναφέρεται η προσαγωγή δεκάδων φοιτητών, μεταξύ αυτών 8 Αλγερινών.
Une voiture est incendiée près de la Place Vauban à Paris.
Intervention de la police et des pompiers.
#Paris #13octobre https://t.co/XwBXPI44te
— Luc Auffret (@LucAuffret) October 13, 2026
Βίντεο που έχει γίνει viral, δείχνει τη στιγμή που μια ακριβή BMW τύπου SUV πιάνει φωτιά.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.