ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ξηρασία στην Ιταλία: Προσέλαβαν μυστικιστή με εκκρεμές για να εντοπίσει νερό!

Ο άνδρας με το όνομα Labolani προσελήφθη για 300 ευρώ

Ξηρασία στην Ιταλία: Προσέλαβαν μυστικιστή με εκκρεμές για να εντοπίσει νερό!

Σε «παραδοσιακές» μεθόδους καταφεύγουν κάποιοι Ιταλοί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ξηρασίας.

Κι αυτό καθώς ένα χωριό 350 κατοίκων, το Bajardo, στις ακτές της Λιγκουρίας, προσέλαβε έναν μυστικιστή για να εντοπίσει νερό στο υπέδαφος! Πώς; Μα με το γνωστό… εκκρεμές!

Πρόκειται για μια μέθοδο με την οποία, με τη χρήση ενός διαμορφωμένου κομματιού ξύλου ή με ένα εκκρεμές, υποτίθεται ότι μπορούν να εντοπιστούν οι δονήσεις των μορίων του νερού στο υπέδαφος.

Ο άνδρας με το όνομα Labolani προσελήφθη για 300 ευρώ, σύμφωνα με το επίσημο συμβόλαιο της κοινότητας. Πώς το κάνει;

Ο άνδρας, ο οποίος αναφέρει ότι έχει 30 χρόνια εμπειρίας σε αυτόν τον τομέα, εξήγησε σε τοπική εφημερίδα τη… μέθοδό του: «Χρησιμοποιώ το εκκρεμές το οποίος μου λέει τα πάντα: Που είναι το νερό, πόσο είναι και πόσο βαθιά βρίσκεται. Κάνω την ερώτηση: Πόσο νερό υπάρχει εδώ; 500 λίτρα, 1.000, ή 3.000 λίτρα; Και περπατάω για όσο το εκκρεμές κινείται, μέχρι να σταματήσει»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, ο δήμαρχος του χωριού πιστεύει σε αυτόν και αν δεν εντοπιστεί νερό, τότε όπως λέει θα τον πληρώσει με τα δικά του λεφτά. Ο Labolani βρήκες νερό στη γειτονική πόλη του Apricale και έχει εντοπίσει ήδη δύο πηγές νερού στο Bajardo, όπως είπε, ενώ οι μηχανικοί θα εξετάσουν αν μπορούν στα σημεία αυτά να κατασκευαστούν πηγάδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.