ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λάπτοπ πήρε φωτιά κι εκκένωσαν αεροσκάφος στο αεροδρόμιο JFK (βίντεο)

167 επιβάτες και πλήρωμα απομακρύνθηκαν αμέσως από το αεροσκάφος

Λάπτοπ πήρε φωτιά κι εκκένωσαν αεροσκάφος στο αεροδρόμιο JFK (βίντεο)

Πανικός προκλήθηκε σε πτήση της JetBlue από Μπαρμπέιντος προς Νέα Υόρκη το βράδυ του Σαββάτου (24/12), που αναγκάστηκε να εκκενωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης λόγω «φορητού υπολογιστή που έβγαζε καπνούς».

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας είπε στο CBS News ότι το πλήρωμα της πτήσης JetBlue Νο. 662 από τα Μπαρμπάντος «ανέφερε έναν φορητό υπολογιστή που πήρε φωτιά στην καμπίνα μετά την προσγείωση». Η φωτιά αναφέρθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Το αεροσκάφος είχε μόλις εισέλθει στον τερματικό σταθμό 5 όταν ένας εργαζόμενος της αεροπορικής εταιρείας παρατήρησε τον υπερθερμασμένο υπολογιστή, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι 167 επιβάτες και πλήρωμα απομακρύνθηκαν αμέσως από το αεροσκάφος, ενώ ορισμένοι επέλεξαν τον αγωγό διαφυγής.

Εξήντα επτά επιβάτες διέφυγαν από τη φουσκωτή τσουλήθρα αφού αρκετοί ήταν εκείνοι που ενεργοποίησαν τις εξόδους κινδύνου, δήλωσε εκπρόσωπος της PANY (Port Authority New York and New Jersey Airports and Flights). Οι υπόλοιποι επιβάτες βγήκαν από τη γέφυρα στην πύλη 29.

Το πλήρωμα της πτήσης ειδοποίησε για την πυρκαγιά γύρω στις 9 μ.μ., αλλά έσβησε τις φλόγες μόνο του.

Ένας επιβάτης που καθόταν στην πρώτη σειρά του αεροπλάνου δήλωσε ότι ο κυβερνήτης «βγήκε πετώντας από την καμπίνα» όταν ανακαλύφθηκε η φωτιά.

«Άρπαξε έναν πυροσβεστήρα και έκανε σαν τον O. Τζ. Σίμπσον πάνω από τα καθίσματα και τους επιβάτες. Ο τύπος ήταν καταπληκτικός και έσβησε τη φωτιά. Ήταν σαν κανονικός ζωολογικός κήπος», δήλωσε στο CBS.

Επτά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, αλλά κανένας δεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομεία της περιοχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σπίθα μπορεί να προκλήθηκε από τη μπαταρία λιθίου του φορητού υπολογιστή, δήλωσε η PANY, αν και οι λεπτομέρειες της πυρκαγιάς εξακολουθούν να διερευνώνται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.