Λαβρόφ: «Δεν ενδιαφέρει αν ο Ζελένσκι βρεθεί σε κάποια γωνία στη Σύνοδο της G20 – Είναι τόσο ενοχλητικός»

«Θέλει απλά να πει κάτι με δάκρυα στα μάτια»

Λαβρόφ: «Δεν ενδιαφέρει αν ο Ζελένσκι βρεθεί σε κάποια γωνία στη Σύνοδο της G20 – Είναι τόσο ενοχλητικός»

Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται αν ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, που προσκλήθηκε στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Ινδονησία, τον επόμενο Νοέμβριο «βρεθεί εκεί, σε κάποια άκρη», δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Κάθε φορά η διοργανώτρια χώρα προσκαλεί εκπροσώπους που δεν είναι μέλη της G20. Τώρα, όπως λένε, κανείς δεν μπορεί να κάνει χωρίς τον Ζελένσκι, είναι τόσο παρεμβατικός και ενοχλητικός.

Προφανώς, στα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ των εντολών που λαμβάνει από την Ουάσιγκτον, έχει ελεύθερο χρόνο και ως εκ τούτου είναι ευτυχής που θα χωρέσει σε οποιοδήποτε σχήμα για να πει κάτι με δάκρυα στα μάτια.

Μας ενδιαφέρει ελάχιστα αν θα πάει εκεί και βρεθεί σε κάποια άκρη ή δεν θα πάει. Σεβόμαστε πάντα τις ενέργειες της χώρας που φιλοξενεί την G20», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών συνέχισε, τονίζοντας πως «η Δύση αρνήθηκε κατηγορηματικά να εκπληρώσει τις δικές της υποχρεώσεις για τη μη επέκταση του ΝΑΤΟ, τις υποχρεώσεις για τη διασφάλιση του αδιαίρετου της ασφάλειας και την άρνηση παροχής ασφάλειας σε βάρος της ασφάλειας των άλλων».

Εάν τα λόγια μας, τα επιχειρήματά μας συνεχίζουν να αγνοούνται με αλαζονικό τρόπο, και αυτό δεν είναι πλέον ένα “εάν”, αλλά ένα διαπιστωμένο γεγονός, τότε θα βγάλουμε συμπεράσματα για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τους δυτικούς γείτονές μας σε αυτόν τον πλανήτη», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

«Όσον αφορά τα σχέδια που προετοιμάζονται για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, να μας κηρύξουν απειλή, να κηρύξουν την Κίνα συστημική πρόκληση… τους αρέσει να παίζουν με τις λέξεις, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία.

Πριν από πολύ καιρό, πριν από όλες τις συγκλήσεις της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, η Ρωσία κηρύχθηκε εχθρός με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και αν ακούσετε τις δηλώσεις των δυτικών πολιτικών, κηρύσσεται εχθρός απλώς και μόνο επειδή δεν θέλει να συμφωνήσει με τη νεοφιλελεύθερη παγκόσμια τάξη, την οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας υποτάξει ολόκληρο τον δυτικό κόσμο χωρίς εξαίρεση, επιβάλουν σε όλους τους άλλους», συνέχισε ο Ρώσος υπουργός.

«Ως εκ τούτου, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Και δεν θα φέρει τίποτα νέο στην πρακτική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους, η εξαγγελθείσα αύξηση των ενόπλων δυνάμεων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό είχε ανακοινωθεί εδώ και πολύ καιρό και παραβιάζει όλες τις προηγούμενες συμφωνίες και υποσχέσεις, τη γραμμή του ΝΑΤΟ για την ανάπτυξη στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τη γραμμή για την προσέγγιση της Συμμαχίας, τη στρατιωτική υποδομή της κοντά στα ρωσικά σύνορα», εξήγησε ο Λαβρόφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.