ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λευκορωσία: Πέθανε ξαφνικά ο υπουργός Μεταφορών – Είχε συμβάλει στη σύλληψη του νεοναζί Ρ.Προτάσεβιτς

Δεν γνωστοποιήθηκαν τα αίτια του θανάτου του

Λευκορωσία: Πέθανε ξαφνικά ο υπουργός Μεταφορών – Είχε συμβάλει στη σύλληψη του νεοναζί Ρ.Προτάσεβιτς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 46 ετών άφησε το Λευκορώσος υπουργός Μεταφορών Αλεξέι Αβραμένκο.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που ήταν υπεύθυνος για την εκτροπή πτήσης της Ryanair από Αθήνα για Βίλνιους, έτσι ώστε να συλληφθεί ο νεοναζί δημοσιογράφος Ραμάν Προτάσεβιτς.

Ο Αβραμένκο πέθανε ξαφνικά στις 4 Ιουλίου, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Belta που επικαλείται πληροφορίες από την κυβέρνηση της Λευκορωσία. Παράλληλα το πρακτορείο δεν ανέφερε την αιτία θανάτου του 46χρονου.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Άντονι Γερασένκο με ανάρτηση του στα social media ο θάνατος του Αβραμένκο είναι ο δεύτερος που καλύπτεται από μυστήριο τον τελευταίο χρόνο. Ο αμέσως προηγούμενος ήταν τον Νοέμβριο του 2022 όταν είχε χάσει τη ζωή του από άγνωστη αιτία ο ΥΠΕΞ της Λευκορωσίας Βλαντιμίρ Μακέι. 

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει η Daily Mail ο Αβραμένκο ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Λευκορωσίας και από αυτή τη θέση βρέθηκε πίσω από την εκτροπή της επιβατικής πτήσης FR4978 προς το αεροδρόμιο του Μινσκ στις 23 Μαΐου 2021, καθώς ταξίδευε από την Αθήνα στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Αυτό σημαίνει ότι εκ της θέσεως του υπέβαλλε απευθείας αναφορά στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο όταν συνέβη το περιστατικό με την πτήση FR4978.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.