Lockdown και «μετωπική» με Ρωσία προκαλούν ντόμινο καταρρεύσεων στις κυβερνήσεις της Ευρώπης

Πόσο έπαιξαν ρόλο οι εξελίξεις στη Βρετανία για την αναθεώρηση της απόφασης πρόωρης προσφυγής στην κάλπη;

Lockdown και «μετωπική» με Ρωσία προκαλούν ντόμινο καταρρεύσεων στις κυβερνήσεις της Ευρώπης

Η τέταρτη κυβέρνηση στην Ευρώπη τους τελευταίους δέκα μήνες που ανατράπηκε ή βαίνει προς ανατροπή μέσω των εκλογών ή των αντιδράσεων που προκάλεσε η πολιτική της τους στα lockdown και στην πρόσφατη μετωπική σύγκρουση με την Ρωσία, είναι η βρετανική.

Και οι εξελίξεις στο Λονδίνο πιθανότατα έχουν σχέση με την αναθεώρηση από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης για ματαίωση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τον Σεπτέμβριο-Oκτώβριο αν βέβαια πιστέψουμε τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ντόμινο των κυβερνητικών πτώσεων στην Ευρώπη ξεκίνησε από τη Γερμανία τον περασμένο Σεπτέμβριο συνεχίστηκε στην Βουλγαρία η οποία πλέον κυβερνάται από θνησιγενή κυβέρνηση μειοψηφίας, ακολούθησε η ήττα του Ε.Μακρόν («ήττα» με την έννοια ότι δεν μπόρεσε να σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση) και οι πολιτικές κρίσεις πέρασαν στη Βρετανία όπου χωρίς καμία εμφανή αιτία ο Μπόρις Τζόνσον «αυτό-κατέρρευσε».

Ειδικά στην Βρετανία που είναι ενεργειακά αυτάρκης δεν υπήρχε καμιά πιεστική κατάσταση που να «έδειχνε» προς την κατεύθυνση της πτώσης του Μπόρις Τζόνσον.

Και όμως, συνέβη αν και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο για να ξεκαθαρίσει οριστικά η κατάσταση.

Τι έχει συμβεί σε όλη την Ευρώπη; Προφανώς, οι πολίτες κουράστηκαν από τις πολιτικές των lockdowns και δεν έχουν και καμιά διάθεση να πολεμήσουν με τη Ρωσία σε έναν πόλεμο που δεν έχει τίποτα να τους προσφέρει πέρα από επιπλέον δαπάνες στο καθημερινό τους προϋπολογισμό και φορολογήσεις.

Η κούραση και η ανάγκη της αλλαγής, μην ξεχνάμε ότι έφερε την καταψήφιση του νικητή του Β’ ΠΠ Γουίνστον Τσώρτσιλ και την εκλογή της κυβέρνησης Άτλεϊ χωρίς καμία εμφανή αιτία, το αντίθετο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα; Στην Ελλάδα, θα μπορούσε να συμβεί (χ100) το ίδιο πράγμα, με αιτίες που ξεκινούν από τους ουσιαστικά αναγκαστικούς εμβολιασμούς και φτάνουν μέχρι την οικονομική καταστροφή ως απόρροια των μνημονίων και των Lockdown!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.