ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Ρομανιόλι για Σ.Μπερλουσκόνι: «Ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας εγκαταλείπει»

«Τα τελευταία μου λόγια ήταν ξεκάθαρα: δεν θέλω να υπηρετήσω την πολιτική αλλά να υπηρετήσω εσένα»

Μ.Ρομανιόλι για Σ.Μπερλουσκόνι: «Ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας εγκαταλείπει»

Το τελευταίο αντίο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών είπε ο Μάσιμο Ρομανιόλι, πρόεδρος του Movimento delle libertà.

«Η είδηση του θανάτου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προκάλεσε σοκ. Ο πολιτικός μου πατέρας, ήταν εκείνος που το 2000 με εισήγαγε στον κόσμο της Forza Italia αναθέτοντάς μου την Ελλάδα- στη συνέχεια, το 2006, ήμουν ο επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Forza Italia στις βουλευτικές εκλογές- το 2010 με διόρισε με πρωθυπουργικό διάταγμα πρόεδρο της Ιταλικής Αρχής των Ορέων».

Έτσι θυμάται ο Μάσιμο Ρομανιόλι, πρόεδρος του Movimento delle libertà και δημοτικός σύμβουλος της Cgie, τον ιδρυτή και ηγέτη της Forza Italia, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 86 ετών.

«Ήταν πάλι αυτός, το 2018, κατά την επιστροφή μου από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποκαταστημένος άνθρωπος, που με κάλεσε στο Palazzo Grazioli για να μάθει πώς ήμουν και τι σχέδια είχα για το μέλλον», συνεχίζει ο Romagnoli.

«Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες συναντήσεις, σε μία από τις οποίες, την τελευταία, το 2022, ανταλλάξαμε απόψεις και του εκμυστηρεύτηκα ότι η κακοπάθειά μου απέναντι σε όσους έβλεπαν τους Ιταλούς στο εξωτερικό ως βάρος με ωθούσε, παρά τον εαυτό μου και με μεγάλη λύπη, να εγκαταλείψω οριστικά την ομάδα, αλλά ότι θα παραμείνω πιστός φίλος του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τα τελευταία μου λόγια ήταν ξεκάθαρα: δεν θέλω να υπηρετήσω την πολιτική αλλά να υπηρετήσω εσένα. “Στη συνέχεια μου έσφιξε το χέρι, αγκαλιάζοντάς με. Είσαι ένας τίμιος και θαρραλέος άνθρωπος”, μου είπε. Λόγια που με γέμισαν υπερηφάνεια τότε, επιτρέποντάς μου να φύγω από την πολιτική με ψηλά το κεφάλι και την ευθύνη σήμερα. Σήμερα, αισθάνομαι ακόμη πιο έντονη την υποχρέωση να είμαι πιστός σε αυτή την υπόσχεση, επειδή εσείς, γιατρέ, μας αφήνετε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας», καταλήγει ο Ρομανιόλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.