ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Ζαχάροβα: «Την επιβολή πλαφόν στο πετρέλαιο δεν θα την δεχτεί ούτε ο ΟΠΕΚ γιατί ξέρει πως μετά θα έρθει η σειρά του»

«H Δύση θέλει να φτιάξει καρτέλ αγοραστών»

Μ.Ζαχάροβα: «Την επιβολή πλαφόν στο πετρέλαιο δεν θα την δεχτεί ούτε ο ΟΠΕΚ γιατί ξέρει πως μετά θα έρθει η σειρά του»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το σενάριο επιβολής πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου είπε πως εκτός από την Ρωσία δεν θα το αποδεχτούν ούτε οι χώρες του ΟΠΕΚ καθώς γνωρίζουν πως μετά έπεται η σειρά τους να υποστούν ένα τέτοιο μέτρο με αφορμή οποιοδήποτε λόγο και αιτία.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Δύση επιχειρεί να δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο ένα «καρτέλ αγοραστών», δηλαδή χωρών που έχουν συνεννοηθεί να αγοράζουν όλες σε μία τιμή συγκεκριμένο προϊόν κάτι που αντίκειται στους κανόνες της ελεύθερης οικονομίας και τους καπιταλισμού (άλλο ένα οξύμωρο σημείο των καιρών, ο καπιταλισμός εγκαταλείπει την Δύση η οποία με ταχύ ρυθμό προχωράει σε νεοκομμουνιστικές πρακτικές διακυβέρνησης).

Επανέλαβε μάλιστα για πολλοστή φορά πως η Ρωσία δεν θα προμηθεύσει ξανά με πετρέλαιο καμία από τις χώρες που θα υιοθετήσουν το μέτρο του πλαφόν.

Συγκεκριμένα η δήλωσή της αναρτήθηκε στο Telegram και έχει ως εξής:

 «Η εισαγωγή του λεγόμενου «ανώτατου ορίου τιμών» για το ρωσικό πετρέλαιο είναι ένα μέτρο κατά της αγοράς. Διαταράσσει τις αλυσίδες εφοδιασμού και θα μπορούσε να περιπλέξει σημαντικά την κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας.

Η Ρωσία δεν θα προμηθεύσει πετρέλαιο σε εκείνες τις χώρες που υποστηρίζουν αυτό το αντιρωσικό προκλητικό εγχείρημα.

Οι διαφωνίες που παρατηρούνται σήμερα μεταξύ των χωρών της ΕΕ σχετικά με το «ανώτατο όριο τιμών» για τους ενεργειακούς μεταφορείς επιβεβαιώνουν την απομόνωση αυτής της πρωτοβουλίας από την οικονομική πραγματικότητα.

Η επιταγή των τιμών και ο σχηματισμός ενός «καρτέλ αγοραστών» δημιουργούν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο για το διεθνές εμπόριο, το οποίο εξακολουθεί να διεξάγεται βάσει των αρχών της αγοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταυτόχρονα, πολλές πετρελαιοπαραγωγές χώρες αντιτίθενται σε ένα τέτοιο μέτρο, γνωρίζοντας καλά ότι σήμερα στρέφεται κατά της Ρωσίας και αύριο, για πολιτικούς ή άλλους λόγους, μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.