ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μακάβριο εύρημα στη Λιβύη: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 65 νεκρούς – Δείτε φωτογραφίες 

Πιστεύεται ότι είναι παράνομοι μετανάστες που πέθαναν κατά τη διαδικασία λαθραίας μεταφοράς τους μέσω της ερήμου

Μακάβριο εύρημα στη Λιβύη: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 65 νεκρούς – Δείτε φωτογραφίες 

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης γνωστοποίησε ότι στη νοτιοδυτική Λιβύη, εντοπίστηκε ένας «ομαδικός τάφος» με 65 νεκρούς παράνομους μετανάστες. 

Εκπρόσωπος του ΔΟΜ ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο «ομαδικός τάφος» εντοπίστηκε «από τις αρχές που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια» στη Λιβύη.

Ο ΔΟΜ, όπως μετέδωσε, είναι βαθύτατα σοκαρισμένος και θορυβημένος από τη μακάβρια αυτή αποκάλυψη στη νοτιοδυτική Λιβύη. Οι συνθήκες του θανάτου τους και οι εθνικότητές τους παραμένουν άγνωστες, αλλά πιστεύεται ότι οι μετανάστες πέθαναν κατά τη διαδικασία λαθραίας μεταφοράς τους μέσω της ερήμου.

Ο Οργανισμός εκτιμά ότι οι λιβυκές αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν οι μετανάστες και τις καλεί μαζί με τους οργανισμούς-εταίρους, του ΟΗΕ, να διασφαλίσουν την ταυτοποίηση και τη μεταφορά των λειψάνων των νεκρών, καθώς και την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη των οικογενειών τους.

Ο ΔΟΜ καλεί ακόμη όλες τις κυβερνήσεις και τις Αρχές κατά μήκος της διαδρομής να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την προστασία των μεταναστών, σε όλα τα στάδια του ταξιδιού τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την πρωτοβουλία Missing Migrants Project, το 2023 καταγράφηκαν τουλάχιστον 3.129 θάνατοι και εξαφανίσεις κατά μήκος της θαλάσσιας οδού της Μεσογείου, που έχει φανεί ότι είναι η πιο θανατηφόρα μεταναστευτική διαδρομή. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.