ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μαθητές στη Βρετανία τρώνε ψωμί ή κλέβουν φαγητό – Οι γονείς τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά

Τα παιδιά τρώνε λάστιχα για να έχουν κάτι στην κοιλιά τους

Μαθητές στη Βρετανία τρώνε ψωμί ή κλέβουν φαγητό – Οι γονείς τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά

Ένας μαθητής του βρετανικού σχολείου Lewisham βρέθηκε να τρώει σάντουιτς χωρίς γέμιση για να μην πεινάει, σύμφωνα με την Lisa Williams, Διευθύντρια στο Δημοτικό Σχολείο Rushey Green, η οποία θυμήθηκε ένα παιδί που έτρωγε «μόνο μια φέτα ψωμί» καθώς οι γονείς αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά ένα θρεπτικό κουτί μεσημεριανού γεύματος εν μέσω της κρίσης του κόστους ζωής.

Η δημοσκόπηση δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που διεξήχθη από το φιλανθρωπικό ίδρυμα σχολικών τροφίμων, Chefs in Schools, αποκαλύπτει ότι τα παιδιά τρώνε λάστιχα για να έχουν κάτι στην κοιλιά τους, μαθητές αποθηκεύουν φαγητό στις τσέπες τους για να πάρουν σπίτι, κλέβουν σνακ από άλλους, ενώ δάσκαλοι χρησιμοποιούν δικά τους χρήματα για να ταΐσουν τους μαθητές.

Η κυρία Ουίλιαμς είπε: «Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Τα παιδιά έρχονται στο σχολείο πεινασμένα. Αν πεινάσουν, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν, οπότε οι πόροι μας είναι άχρηστοι, αλλά αν ο προϋπολογισμός πηγαίνει μόνο για τα σχολικά τρόφιμα, οι πόροι υποφέρουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Με τα γεύματα σε πακέτο, μερικά παιδιά έχουν ψωμί χωρίς γέμιση ή απλώς μια φέτα ψωμί», πρόσθεσε. «Βλέπουμε φθηνά σνακ που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της εβδομάδας ή του μήνα και τα χρήματα τελειώνουν στο σπίτι, συχνά η κατάσταση χειροτερεύει. Είναι αποκαρδιωτικό. Οι γονείς δυσκολεύονται. Δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τις διατροφικές επιλογές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.