ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με άρωμα Ελλάδας το κυβερνητικό πρόγραμμα της Τ.Μελόνι: «Η Ιταλία με την Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού»

«Η Ιταλία είναι πλήρως ενταγμένη στη Δύση και στο σύστημα των συμμαχιών της»

Με άρωμα Ελλάδας το κυβερνητικό πρόγραμμα της Τ.Μελόνι: «Η Ιταλία με την Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού»

Η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, κατά τη διάρκεια δηλώσεών της, έκανε αναφορά στη χώρα μας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η Ιταλία με την Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού».

Η αρχηγός του κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» είπε χαρακτηριστικά ότι η χώρα της προσφέρει στην Ευρώπη, από την οποία όμως απαιτεί σεβασμό».

Αναφερόμενη στη διεθνή εικόνα της Ιταλίας, η νέα πρωθυπουργός της χώρας δεν παρέλειψε να σταθεί και στην Ελλάδα: «Η Ιταλία είναι πλήρως ενταγμένη στη Δύση και στο σύστημα των συμμαχιών της: είναι ο ιδρυτής της ΕΕ, μέρος της G7 και, μαζί με την Ελλάδα, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και του συστήματος αξιών του, της ελευθερίας, της ισότητας και της δημοκρατίας”και των κλασικών και ιουδαιοχριστιανικών ριζών του».

«Αυτή η κυβέρνηση θα σεβαστεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά η Ιταλία διανύει χρονιά ύφεσης και η ενεργειακή κρίση εξαναγκάζει σε μέτρα που δεν προβλέπονταν στον εθνικό προϋπολογισμό», τόνισε η Μελόνι.

Η ίδια προειδοποίησε επίσης ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να λυγίσει στις απειλές του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενεργειακή κρίση, ενώ εξέφρασε υποστήριξη στην Ουκρανία «με βάση τις υποχρεώσεις της Ιταλίας ως μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Ένα από τα παραδοσιακά μηνύματα που έστειλε στους Ιταλούς βουλευτές είναι ότι «θα εργαστούμε για να κρατήσουμε ενωμένη την Ιταλία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μήνυμά της απευθύνεται κυρίως προς τους συμμάχους που καλούνται να παραμείνουν πιστοί στην λαϊκή εντολή. Στο τέλος της ημέρας αναμένεται η ψήφος εμπιστοσύνης στην Κάτω Βουλή, και η διαδικασία αναμένεται να επαναληφθεί αύριο στη Γερουσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.