ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

T.Mπάιντεν: Του «ξεφεύγουν» «μαργαριτάρια», δεν καταλαβαίνει, σκοντάφτει και πέφτει και τώρα δεν… αναπνέει

Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι δεν θα έπρεπε να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ με τόσο αμφίβολη φυσική και διανοητική κατάσταση

T.Mπάιντεν: Του «ξεφεύγουν» «μαργαριτάρια», δεν καταλαβαίνει, σκοντάφτει και πέφτει και τώρα δεν… αναπνέει

Εντύπωση, προκαλεί πλέον η κατάσταση της υγείας του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, όχι μόνο σε διανοητικό και πνευματικό επίπεδο, όχι μόνο σε κινησιολογικό αλλά πλέον και σε αναπνευστικό.

Χθες ο Λευκός οίκος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν χρησιμοποιεί μηχάνημα αναπνοής «για να αντιμετωπίσει την διαταραχή ύπνου που τον ταλαιπωρεί», κάτι που δημιουργεί επιπρόσθετες ενστάσεις ως προς το κατά πόσο ο άνθρωπος αυτός μπορεί να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν είναι μόνο τα εμφανέστατα διανοητικά προβλήματα τα οποία εμφανίζονται σχεδόν σε κάθε δημόσια παρουσία του, είναι σαφές πως τίθεται και θέμα φυσικής και σωματικής κατάστασης.

Τι να πρωτοθυμηθούμε, τις δεκάδες φορές που έχει σκοντάψει και έχει πέσει μόνος του; Τα απίστευτα «μαργαριτάρια» που εκστομίζει σχεδόν σε κάθε ομιλία του; Τώρα προκύπτει ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Κατά τα άλλα, οι Δημοκρατικοί και το σύστημα που βρίσκεται από πίσω τους προσπαθούν να πείσουν όλον τον πλανήτη ότι ο άνθρωπος αυτός θα διεκδικήσει και δεύτερη προεδρική τετραετία.

Του οποίου η διακυβέρνηση έχει οδηγήσει τον πλανήτη στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου με την Ρωσία και έχει καταστρέψει την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από δημόσια εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου όπου ο φωτογραφικός φακός εντόπισε περίεργα σημάδια πάνω στο πρόσωπο του, τα οποία υποδείκνυαν ότι φορούσε νωρίτερα κάποιου είδους μάσκα στο πρόσωπό του.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο 80χρονος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν άρχισε να χρησιμοποιεί μηχάνημα CPAP (Συσκευή υπνική άπνοιας) για να αντιμετωπίσει την άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου του.

Οι γραμμές της μάσκας ήταν εμφανείς καθώς ο πρόεδρος μιλούσε με δημοσιογράφους στο το πρωί της Τετάρτης πριν από ένα ταξίδι στο Σικάγο.

Το ιστορικό του Μπάιντεν το επιβεβαιώνει

«Από το 2008, ο πρόεδρος έχει αποκαλύψει το ιστορικό του με υπνική άπνοια σε λεπτομερείς ιατρικές εκθέσεις. Χρησιμοποίησε μηχάνημα CPAP χθες το βράδυ, κάτι που είναι σύνηθες για άτομα με αυτό το ιστορικό», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στη DailyMail.

Η υπνική άπνοια του Μπάιντεν είναι γνωστή από τον Οκτώβριο του 2008, όταν η εκστρατεία του Ομπάμα έδωσε στη δημοσιότητα τα ιατρικά αρχεία του υποψήφιου αντιπροέδρου πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2008.

Εκείνη την εποχή, οι γιατροί πίστευαν ότι ο ακανόνιστος καρδιακός παλμός του Μπάιντεν, γνωστός ως κολπική μαρμαρυγή, πιθανότατα συνδεόταν με την υπνική άπνοια. Στις επακόλουθες εκθέσεις υγείας, η άπνοια ύπνου κατέληξε μια υποσημείωση.

Σε μια ιατρική έκθεση του Δεκεμβρίου του 2019, η οποία δημοσιεύθηκε δημόσια ενώ ο Μπάιντεν ήταν υποψήφιος για την προεδρία, ο γιατρός του Λευκού Οίκου του, ο δρ Κέβιν Ο’Κόνορ, δήλωσε ότι είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφρακτικής υπνικής άπνοιας, αλλά η κατάσταση του Μπάιντεν είχε βελτιωθεί μετά από χειρουργικές επεμβάσεις στα ιγμόρεια και στη ρινική οδό.

CPAP και Υπνική Άπνοια

Πρόκειται για μια συχνή διαταραχή της αναπνοής που σχετίζεται με τον ύπνο, η οποία βλέπει τους πάσχοντες να ροχαλίζουν, να πνίγονται και να λαχανιάζουν 20 έως 30 φορές κάθε ώρα μέσα στη νύχτα, καθιστώντας δύσκολη την πλήρη νυχτερινή ανάπαυση.

Όταν η αναπνοή σταματά για 10 δευτερόλεπτα ή περισσότερο κάθε φορά, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα πέφτουν αυξάνοντας τον κίνδυνο υπέρτασης, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών προσβολών στην πορεία.

Οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι ήδη πιο πιθανό να έχουν υπνική άπνοια, συχνά υποφέρουν από επιβαρυμένη υγεία ως αποτέλεσμα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία ενός ατόμου, τόσο πιο σοβαρές μπορεί να είναι οι επιπτώσεις της υπνικής άπνοιας, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι η πάθηση αυξάνει δραστικά τους κινδύνους που σχετίζονται με τις καρδιαγγειακές μεταβολές που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο υψηλότερος κίνδυνος καρδιακής προσβολής.

Για τη θεραπεία της υπνικής άπνοιας, οι ασθενείς συχνά πρέπει να φορούν ένα μηχάνημα συνεχούς θετικής πίεσης των αεραγωγών – κοινώς γνωστό ως μηχάνημα CPAP – το οποίο παρέχει σταθερή ροή αέρα υπό πίεση στη μύτη και το στόμα και διατηρεί τους αεραγωγούς ανοιχτούς για τη βελτιστοποίηση της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Το Bloomberg επιβεβαίωσε πρώτο ότι ο Μπάιντεν χρησιμοποιούσε τη συσκευή.

Μια πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ότι ενώ η χρήση του μηχανήματος από τον Μπάιντεν είναι μια νέα εξέλιξη δεν προκλήθηκε από κάποια νέα ιατρική κατάσταση ή περιβαλλοντικές συνθήκες.

Tι σημαίνει αυτό για τον Μπάιντεν;

Η αποκάλυψη ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν χρησιμοποιεί μηχάνημα CPAP για να κερδίσει ξεκούραστο ύπνο ήρθε εν μέσω του τελευταίου δημόσιου λεκτικού του ολισθήματος.

Η χρονική σύμπτωση της εικόνας του Αμερικανού προέδρου να μπερδεύει τον πόλεμο στην Ουκρανία με αυτόν του Ιράκ, ενώ στο πρόσωπο του φαίνονται σημάδια από την μάσκα για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας, τροφοδότησε τους επικριτές του.

Στα 80 του χρόνια, ο Μπάιντεν είναι ο γηραιότερος πρόεδρος της χώρας – και έτσι υπάρχει μια διαρκής αμφοσβήτηση για την υγεία του, ειδικά καθώς έχει αρχίσει να διεκδικεί σοβαρά μια δεύτερη θητεία.

Άλλοι υποψήφιοι για το 2024 το έχουν χρησιμοποιήσει ως θέμα συζήτησης – κυρίως η πρώην πρέσβης του ΟΗΕ Νίκι Χέιλι, η οποία δήλωσε ότι όλοι οι υποψήφιοι άνω των 75 ετών θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ ψυχικής επάρκειας.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν είναι γνωστό ότι πάσχει από καρδιακή νόσο, αν και έχει υποβληθεί σε θεραπεία για κολπική μαρμαρυγή.

Αν και η σχέση μεταξύ κολπικής μαρμαρυγής και υπνικής άπνοιας δεν είναι πλήρως κατανοητή, η τρέχουσα έρευνα δείχνει ότι τα άτομα με αποφρακτική υπνική άπνοια έχουν επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν υποτροπιάζουσα κολπική μαρμαρυγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κολπική μαρμαρυγή, που συχνά επιδεινώνεται από την υπνική άπνοια, αποτελεί επίσης κύριο παράγοντα κινδύνου για τον σχηματισμό θρόμβων αίματος που μπορούν να ταξιδέψουν στον εγκέφαλο και να προκαλέσουν εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.