ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μεξικό: Μωρό γεννήθηκε με μία «σπάνια τριχωτή ουρά 6 εκατοστών» (φωτο)

Σε ακτινογραφία που έγινε στο νεογνό δεν υπήρχαν ενδείξεις ανωμαλίας

Μεξικό: Μωρό γεννήθηκε με μία «σπάνια τριχωτή ουρά 6 εκατοστών» (φωτο)

Ένα μωρό γεννήθηκε απολύτως υγιές, σε νοσοκομείο του βορειοανατολικού Μεξικού, αλλά με μια σπάνια ιδιαιτερότητα, «μια ουρά σχεδόν έξι εκατοστών που ήταν καλυμμένη με τρίχες». 

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στην Επιθεώρηση Journal of Pediatric Surgery, οι γιατροί έμειναν εμβρόντητοι καθώς οι ουρές στους ανθρώπους «είναι εξαιρετικά σπάνιες».

Όταν έλαβαν την πρώτη εξέταση του νεογέννητου κοριτσιού, οι γιατροί διαπίστωσαν «μια δομή σαν ουρά, μήκους 5,7 εκατοστών και καλυμμένη με τρίχες».

Μάλιστα, αναφέρουν στην έκθεσή τους, πως το μωρό έκλαψαν όταν τσίμπησαν την ουρά με βελόνα.

Σε ακτινογραφία που έγινε στο νεογνό, δεν υπήρχαν ενδείξεις ανωμαλίας ή οστικών δομών στην ουρά, η οποία ήταν καλοήθης και αποτελείτο μόνο από λίπος και ιστό.

Δύο μήνες μετά, σε νέα εξέταση του μωρού, οι γιατροί διαπίστωσαν πως η ανάπτυξη και το βάρος του ήταν σωστά για την ηλικία του, πλην όμως η ουρά είχε μεγαλώσει κατά 0,8 εκατοστά.

Αφού επιβεβαίωσαν πως η ουρά δεν είχε δερματικές αλλοιώσεις, οι χειρουργοί έκοψαν το άχρηστο αυτό μέλος και προχώρησαν σε πλαστική Limberg – επέμβαση κατά την οποία μεταμοσχεύεται ιστός από τα οπίσθια μέρη του ασθενούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επέμβαση ήταν επιτυχής και το μωρό επέστρεψε στο σπίτι του χωρίς επιπλοκές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.