ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μήνυση κατά της CIA για απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού

Τι αναφέρει το ίδρυμα στη μήνυσή του

Μήνυση κατά της CIA για απόκρυψη πληροφοριών σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δέχεται πυρά για τους χειρισμούς της στην πανδημία του κορωνοϊού, με το συντηρητικό ίδρυμα Heritage Foundation να προχωρά σε καταγγελίες για απόπειρα των ΗΠΑ να αποκρύψουν πληροφορίες σχετικά με την προέλευσή του. 

Μάλιστα το ίδρυμα κατέθεσε και μήνυση κατά της CIΑ, υποστηρίζοντας ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ αρνήθηκε να παραδώσει έγγραφα που τεκμηριώνουν απόπειρα δωροδοκίας, πιστοποιώντας την προσπάθεια συγκάλυψης από μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος The Daily Caller, οι μηνυτές υποστηρίζουν πως η CIA προσέφερε «οικονομικά κίνητρα» σε αναλυτές, προκειμένου να «αλλάξουν τη θέση τους σχετικά με την προέλευση του ιού», σύμφωνα με την οποία η διαρροή από κινεζικό εργαστήριο είναι η επικρατέστερη εξήγηση. Σύμφωνα με το Reuters, αναλυτές της αμερικανικής κυβέρνησης φέρονται να «συμπέραναν» ότι ο ιός μάλλον διέρρευσε από το Εργαστήριο Ιολογίας της Γουχάν.

Το Heritage Foundation επανέλαβε την καταγγελία του ότι ανώτερος πράκτορας της CIA ενημέρωσε τον Σεπτέμβριο αξιωματούχους της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με την δωροδοκία έξι αναλυτών που είχαν αναλάβει να διερευνήσουν την προέλευση της πανδημίας. Η προσφορά υποτίθεται ότι έγινε υπό τον όρο ότι θα υποστήριζαν τη θεωρία ότι ο ιός έχει φυσική προέλευση από τα ζώα στον άνθρωπο. Σε επιστολή με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου, ο Μπραντ Ουένστραπ, πρόεδρος της επιτροπής για την πανδημία κορωνοϊού, και ο Μάικ Τέρνερ, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Πληροφοριών, ζήτησαν από τη CIA έγγραφα σχετικά με αυτές τις υποτιθέμενες πληρωμές.

Η επιστολή των δύο ρεπουμπλικανών προέδρων ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, έξι από τα επτά μέλη της ομάδας πίστευαν αρχικά ότι υπήρχαν αρκετά επιστημονικά στοιχεία που έδειχναν, με χαμηλή εμπιστοσύνη, ότι η Covid-19 διέρρευσε από το Εργαστήριο Ιολογία τη Γουχάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον, όπου υποβλήθηκε η μήνυση, καλείται, πλέον, να αποφασίσει αν θα υποχρεώσει τη CIA να παραδώσει τα έγγραφα, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την ελευθερία στην πληροφόρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.