Μοντάνα-ΗΠΑ: Απαγόρευσαν σε τρανς άτομα να διορθώσουν τα πιστοποιητικά γέννησης

Δεν θα αλλάζουν πιστοποιητικά γέννησης ούτε και όσοι έχουν κάνει αλλαγή φύλλου

Μοντάνα-ΗΠΑ: Απαγόρευσαν σε τρανς άτομα να διορθώσουν τα πιστοποιητικά γέννησης

Τέθηκε οριστική απαγόρευση για τα τρανς άτομα στη Μοντάνα να μη μπορούν να διορθώσουν τα πιστοποιητικά γέννησής τους, γεγονός που αποτελεί ακόμη ένα καταστροφικό πλήγμα για τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην περιοχή.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της πολιτείας υιοθέτησαν μια προτεινόμενη αλλαγή κανόνα την Παρασκευή, η οποία εμποδίζει ουσιαστικά στα τρανς άτομα να διορθώσουν τον δείκτη φύλου στο πιστοποιητικό γέννησής τους σε οποιαδήποτε περίσταση.

Ο κανόνας, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ το Σάββατο, υπερισχύει ενός προηγούμενου νόμου που υπογράφηκε το 2021 από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Greg Gianforte.

Εκείνη την εποχή, ο Gianforte αντιμετώπισε κριτική από ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες υπεράσπισης όταν εισήγαγε έναν νόμο που απαιτούσε από τα τρανς άτομα να υποβληθούν σε «χειρουργική επέμβαση» πριν αλλάξουν τον δείκτη φύλου στα πιστοποιητικά γέννησής τους.

Σήμερα, η πολιτεία έχει υιοθετήσει οριστικά έναν κανόνα, που σημαίνει ότι ακόμη και τα τρανς άτομα που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις επιβεβαίωσης φύλου δε θα μπορούν να αλλάξουν τα πιστοποιητικά γέννησής τους.

Σύμφωνα με τον κανόνα, το πιστοποιητικό γέννησης ενός ατόμου μπορεί να αλλάξει μόνο εάν έχει αναγραφεί εσφαλμένα στο αρχικό πιστοποιητικό «ως αποτέλεσμα σφάλματος τεχνικού ελέγχου ή σφάλματος εισαγωγής δεδομένων», σύμφωνα με το CNN.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δείκτης φύλου μπορεί επίσης να αλλάξει εάν «το φύλο του ατόμου αναγνωρίστηκε εσφαλμένα στο αρχικό πιστοποιητικό και το τμήμα λάβει μια ένορκη βεβαίωση διόρθωσης και δικαιολογητικά» που δείχνουν αποτελέσματα χρωμοσωμικών, μοριακών, καρυοτυπικών, DNA ή γενετικών εξετάσεων «που προσδιορίζουν το φύλο του ατόμου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.