Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Μόσχα απορρίπτει τον «διάλογο» με τη Δύση για τον Νότιο Καύκασο

Δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Μόσχα απορρίπτει τον «διάλογο» με τη Δύση για τον Νότιο Καύκασο

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ, συναντήθηκε χθες με τον Αρμένιο ομόλογό του Αρ. Μιρζογιάν στη Μόσχα, και δήλωσε ότι δεν βλέπει ούτε δυνατότητα ούτε ανάγκη για διάλογο με τη Δύση σχετικά με την περιοχή του Νότιου Καυκάσου και άλλα παγκόσμια και περιφερειακά ζητήματα.

«Βλέπουμε πολύ καλά ποιους στόχους επιδιώκει η Δύση στον Νότιο Καύκασο. Στην πραγματικότητα δεν τους αποκρύπτει, αλλά τους διακηρύσσει: Να απομακρύνει τη Ρωσία» από την περιοχή, σημείωσε.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Αντ. Μπλίνκεν συνομίλησε χθες με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, και του πρότεινε τη στήριξη των ΗΠΑ στη «διευκόλυνση» των διμερών ειρηνευτικών συνομιλιών με το Αζερμπαϊτζάν.

Παράλληλα ο Λαβρόφ δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Αρμενία δεν έχει εγκαταλείψει την απόφασή της να αναπτύξει αποστολή παρατηρητών του «αμυντικού» συμφώνου της Ρωσίας, Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO). Υπενθύμισε ότι η απόφαση πάρθηκε μετά από πολύωρες συνομιλίες ενόψει της Συνόδου Κορυφής του CSTO στο Γερεβάν. «Το μόνο που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να φροντίσουμε να το υπογράψουν όλοι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως ο Αρμένιος ΥΠΕΞ επέμεινε ότι «είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν διεθνείς μηχανισμοί για την πρόληψη της γενοκτονίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς και να αποσταλεί μια διεθνής διερευνητική αποστολή στον διάδρομο του Λατσίν και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ελπίζουμε σε συνεργασία με τη ρωσική πλευρά σε αυτό το θέμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.