Στην υπόθεση «κατάσχεση ρωσικών κεφαλαίων στην Ευρώπη» να δούμε στο τέλος «ποιος θα φάει το ξύλο»...

Νέα απάτη ανησυχεί τα εστιατόρια: Επιτήδειοι φτιάχνουν με Al, εικόνες ωμών φαγητών για να πάρουν… αποζημίωση

Η μέθοδος αυτή έχει γίνει ιδιαίτερα διαδεδομένη, στο εξωτερικό

Νέα απάτη ανησυχεί τα εστιατόρια: Επιτήδειοι φτιάχνουν με Al, εικόνες ωμών φαγητών για να πάρουν… αποζημίωση

Μια νέα μέθοδο σκαρφίστηκαν επιτήδειοι, με στόχο να πάρουν…αποζημιώσεις από εστιατόρια, επιστρατεύοντας την τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργώντας εικόνες από ωμά φαγητά.

Η ανησυχητική αυτή τάση έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλής στα social media και να διαδίδεται στο εξωτερικό.

Απώτερος σκοπός, είναι να εξαπατήσουν εφαρμογές delivery και να πάρουν τα χρήματά τους.

Σε μία περίπτωση, κάποιος τράβηξε μια απολύτως φυσιολογική φωτογραφία του μπέργκερ του, την επεξεργάστηκε με τεχνητή νοημοσύνη ώστε το κρέας να φαίνεται ωμό και την έστειλε στην υποστήριξη πελατών για να ζητήσει τα χρήματά του πίσω.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AI | Technology (@theaifield)

Σύμφωνα με αναφορές από διεθνή δημοσιεύματα, η τάση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχίες σε πολλές επιχειρήσεις.

Αν περισσότεροι άνθρωποι αρχίσουν να συμμετέχουν σε αυτήν την τάση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες για τα εστιατόρια και τις υπηρεσίες παράδοσης.

Οι πλατφόρμες μπορεί σύντομα να χρειαστούν αυστηρότερους ελέγχους, πιο έξυπνα συστήματα ανίχνευσης ή νέες πολιτικές επιστροφής χρημάτων, ώστε να αποτρέψουν τις AI-επεξεργασμένες φωτογραφίες από το να εξελιχθούν σε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα εξαπάτησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.