ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέα δημοσκόπηση: Στην τρίτη θέση έπεσαν οι Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς

Το ποσοστό του SPD βρίσκεται κάτω από το 20% & πίσω από το CDU/CSU & τους Πράσινους

Νέα δημοσκόπηση: Στην τρίτη θέση έπεσαν οι Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, σε δύσκολη θέση βρίσκεται το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, καθώς πλέον κατρακύλησε στην τρίτη θέση, με ποσοστό κάτω του 20%.

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) και δεύτερο οι Πράσινοι.

Δυσμενείς είναι οι δημοσκοπήσεις και για τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, που έρχεται τέταρτος σε δημοφιλία, ενώ τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν στελέχη των Πρασίνων.

Σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, CDU/CSU διατηρούν το προβάδισμά τους με 28% (+0,5), οι Πράσινοι παραμένουν στο 21% και το SPD περιορίζεται σε 19,5% (-0,5).

Ακολουθούν η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με ποσοστό 10% (-0,5), οι Φιλελεύθεροι στο 9,5%, χωρίς μεταβολή και η Αριστερά με 4% (+0,5).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Insa Χέρμαν Μπίνκερτ, «το SPD δεν θα είχε σήμερα καμία πιθανότητα για την καγκελαρία».

Μια συνεργασία CDU/CSU – Πρασίνων δεν θα αποτελούσε απλώς μια επιλογή κυβερνητικού συνασπισμού, αλλά μάλλον και το δίδυμο των μονομάχων για την ηγεσία, εκτιμά ο κ. Μπίνκερτ.

Για μία ακόμη φορά, δημοφιλέστερος πολιτικός αναδεικνύεται ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι), με την επίσης «πράσινη» υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ. Ο καγκελάριος Σολτς βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.