ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα έρευνα: Πόσοι εργαζόμενοι βλέπουν πορνό την ώρα που εργάζονται

Το 57% των εργαζόμενων έχει αυτοϊκανοποιηθεί εφόσον είδε πορνό στην δουλειά

Νέα έρευνα: Πόσοι εργαζόμενοι βλέπουν πορνό την ώρα που εργάζονται

Η παρακολούθηση ταινιών πορνό κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας είναι μία πρακτική που μπορεί να αποδοκιμάζεται έντονα, όμως αυξάνεται με τα χρόνια, με αποκορύφωμα τα lockdown που έφερε ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με την nypost.com, πλέον φαίνεται να έχει καθιερωθεί έντονα αυτή η πρακτική, ενώ η ιστοσελίδα Sugarcookie πραγματοποίησε έρευνα στις ΗΠΑ, που έδειξε ότι το 60% των εργαζόμενων παρακολουθούν ή έχουν παρακολουθήσει ταινίες ενηλίκων κατά την εργασία τους. Παρόλα αυτά, διαπιστώθηκαν κι άλλα πράγματα, όπως ότι υπάρχουν δύο ακόμα βασικοί λόγοι, πέρα από την υψηλή λίμπιντο για να δικαιολογηθεί η παραπάνω επιλογή.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία δήλωσε αμέσως ότι βλέπει πορνό στην εργασία γιατί «έχει όρεξη», όμως το ποσοστό αυτό υποχώρησε, όταν έγιναν περισσότερες ερωτήσεις για να εντοπιστούν τα αίτια. Έτσι, διαπιστώθηκε ότι το άγχος και η βαρεμάρα οδηγούν τους ανθρώπους στην παρακολούθηση ταινιών ενηλίκων στην εργασία, καθώς χαλαρώνουν.

Μάλιστα, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας του Sugarcookie, το 57% των εργαζόμενων έχει αυτοϊκανοποιηθεί εφόσον έχει δει πορνό στην δουλειά, με την πλειοψηφία να είναι γυναίκες σε ποσοστό 72% σε σχέση με τους άντρες.

Οι λόγοι που οδηγούν σε θέαση πορνό στην εργασία

Σύμφωνα με τους ειδικούς που σχολίασαν την έρευνα, υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα καταρρίπτουν τον μύθο της αυξημένης λίμπιντο εν ώρα εργασίας και επιβεβαιώνουν τις υποψίες, ότι το αυξημένο άγχος και η βαρεμάρα που μπορεί να βιώνει κάποιος, οδηγούν σε «δημιουργικές» λύσεις.

«Πιστεύω ότι έχουμε αυτή την άποψη ότι αν κάποιος έχει πρόσβαση σε πορνό στη δουλειά, κατά κάποιο τρόπο αυνανίζεται κρυφά στο γραφείο ή εξαφανίζεται στις τουαλέτες για να αυνανιστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Craig Jackson, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι περισσότερο απόσπαση της προσοχής», σημειώνει και προσθέτει ότι «πολλοί εργαζόμενοι σε οργανισμούς αισθάνονται απρόσωποι. Ελλείψει καλής ηγεσίας, αισθάνονται ότι τους παραβλέπουν, υποχρησιμοποιούνται και υποβαθμίζονται». «Το πορνό γίνεται ένας τρόπος να αντιμετωπίσουν το πόσο κοσμική και δυσάρεστη είναι η πραγματικότητα της δουλειάς τους», αναφέρει στη συνέχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.