ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νεαρός Βέλγος πατέρας δύο παιδιών αυτοκτόνησε μετά από δύο εβδομάδες εντατικής επικοινωνίας με πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης

Άγνωστο του τι είπε το πρόγραμμα chatbot

Νεαρός Βέλγος πατέρας δύο παιδιών αυτοκτόνησε μετά από δύο εβδομάδες εντατικής  επικοινωνίας με πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης

Ένας νεαρός Βέλγος αυτοκτόνησε πρόσφατα αφού μιλούσε  με ένα chatbot με το όνομα ELIZA για αρκετές εβδομάδες, προκαλώντας εκκλήσεις για καλύτερη προστασία των πολιτών και την ανάγκη ευαισθητοποίησης.

«Χωρίς αυτές τις συνομιλίες με το chatbot, ο σύζυγός μου θα ήταν ακόμα εδώ», είπε η σύζυγος  του άνδρα, σύμφωνα με τη La Libre. Αυτή και ο σύζυγός της ήταν και οι δύο τριάντα ετών, ζούσαν μια άνετη ζωή και είχαν δύο μικρά παιδιά.

Ωστόσο, πριν από περίπου δύο χρόνια, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια προβλημάτων. Ο άνδρας έγινε πολύ οικολογικός και βρήκε καταφύγιο στο ELIZA, το όνομα που δόθηκε σε ένα chatbot που χρησιμοποιεί το GPT-J, ένα μοντέλο γλώσσας τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από την EleutherAI.

Μετά από έξι εβδομάδες entantik;hw αλληλεπίδρασης με το πρόγραμμα Τεχνικής Νοημοσύνης, αυτοκτόνησε.

Την περασμένη εβδομάδα, η οικογένεια μίλησε με τον Mathieu Michel, Υπουργό Ψηφιοποίησης, τρου Βελγίου.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκλονισμένος από την τραγωδία αυτής της οικογένειας. Αυτό που συνέβη είναι ένα σοβαρό προηγούμενο που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη», είπε την Τρίτη.

Τόνισε ότι αυτή η υπόθεση υπογραμμίζει ότι είναι «ουσιαστικό να καθοριστούν με σαφήνεια οι ευθύνες ανάλογων προγραμμάτων.

«Με τη διάδοση του ChatGPT, το ευρύ κοινό ανακάλυψε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας όσο ποτέ άλλοτε. Ενώ οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, ο κίνδυνος χρήσης του είναι επίσης μια πραγματικότητα που πρέπει να ληφθεί υπόψη.”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.