ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νιγηρία: Φοιτήτρια ξυλοκοπήθηκε και κάηκε όταν κατηγορήθηκε ότι ανάρτησε «βλάσφημα μηνύματα» κατά του Μωάμεθ

Η κοπέλα είχε αναρτήσει στο WhatsApp ένα σχόλιο που θεωρήθηκε επικριτικό

Νιγηρία: Φοιτήτρια ξυλοκοπήθηκε και κάηκε όταν κατηγορήθηκε ότι ανάρτησε «βλάσφημα μηνύματα» κατά του Μωάμεθ

Φοιτητές ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου και πυρπόλησαν μια συμφοιτήτριά τους, την  Ντέμπορα Σάμιουελ, κατηγορώντας την ότι ανάρτησε «βλάσφημα σχόλια» σε φοιτητικό γκρουπ στο WhatsApp, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

«Υπάρχει ένα γκρουπ στο WhatsApp που χρησιμοποιούν οι φοιτητές. Ένας μουσουλμάνος φοιτητής ανήρτησε ένα απόσπασμα από το Κοράνι και εκείνη επέκρινε την ανάρτηση», αναφέρει μαρτυρία που μεταδίδει το Reuters. «Συνέθεσε ένα ηχητικό μήνυμα που περιείχε βλάσφημα σχόλια για τον προφήτη Μωάμεθ, το οποίο δημοσιοποίησε στο γκρουπ και αυτό πυροδότησε τα υπόλοιπα», σημειώνεται.

Οι φύλακες του σχολείου και αστυνομικοί προσπάθησαν να σώσουν την άτυχη κοπέλα, αλλά δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον όχλο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. «Αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα κατά των φοιτητών και πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους, αλλά εκείνοι αντιστάθηκαν», δήλωσε η Σουμάγια Ουσμάν, δευτεροετής φοιτήτρια.

Όπως εξήγησε, οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν την προσπάθεια, όταν δέχθηκαν επίθεση με ξύλα και πέτρες. «Στη συνέχεια οι φοιτητές επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα στην κοπέλα. Αφού την ξυλοκόπησαν, την έκαψαν», ανέφερε.

Το κολέγιο Shehu Shagari στο Σοκότο εξέδωσε ανακοίνωση μετά το αποτρόπαιο έγκλημα στην οποία αναφέρει ότι αναστέλλει τη λειτουργία του επ’ αόριστον.

Εκπρόσωπος του πνευματικού ηγέτη των μουσουλμάνων του Σοκότο καταδίκασε την επίθεση, κάνοντας λόγο για «ατυχές συμβάν… που οδήγησε στον θάνατο μιας φοιτήτριας».

Στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, όπου σημειώθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα, οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού. Αντίθετα, στα νότια κυριαρχεί το χριστιανικό στοιχείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2007 μουσουλμάνοι μαθητές είχαν ξυλοκοπήσει μια δασκάλα, την οποία κατηγορούσαν ότι βεβήλωσε το Κοράνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.