ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νιγηρία: Λεωφορείο συγκρούστηκε με τρένο – Τουλάχιστον 6 νεκροί και πάνω από 70 τραυματίες (βίντεο)

Πολλοί δρόμοι στη Νιγηρία είναι κακοσυντηρημένοι και γεμάτοι με λακκούβες

Νιγηρία: Λεωφορείο συγκρούστηκε με τρένο – Τουλάχιστον 6 νεκροί και πάνω από 70 τραυματίες (βίντεο)

Έξι άνθρωποι τουλάχιστον έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν, όταν ένα τρένο εμβόλισε ένα λεωφορείο, στο Λάγκος της Νιγηρίας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια στάση λεωφορείου στον άξονα Ικέτζα του Λάγκος, μιας πόλης περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο οδηγός του λεωφορείου αγνόησε το απαγορευτικό σήμα και επιχείρησε να περάσει τις γραμμές ενώ ερχόταν το τρένο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Λάγκος, Μπαμπατζίντε Σάνου-όλου πάντως οι νεκροί είναι 8: «Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου και άλλοι έξι υπέκυψαν αργότερα στο νοσοκομείο», είπε συγκεκριμένα.

Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 74.

Ένας φύλακας ασφαλείας, ο Ουμπόνγκ Οκόν, ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. «Βγήκα έξω και άνοιξα την πύλη, τότε είδα το τρένο και το λεωφορείο. Κοίταξα μέσα στο λεωφορείο, υπήρχαν πολλοί επιβάτες, τραυματίες, αίμα παντού. Άρχισα να βοηθάω τον κόσμο που ήταν μέσα να βγει από το λεωφορείο», είπε.

Τα μποτιλιαρίσματα είναι πολύ συνηθισμένα στο Λάγκος, όπου οι περισσότεροι οδηγούν χωρίς να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας. Πολλοί δρόμοι στη Νιγηρία είναι κακοσυντηρημένοι, γεμάτοι με λακκούβες, ένα γεγονός που οδηγεί σε ατυχήματα από τα οποία σκοτώνονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.