ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νιγηρία: Μυστηριώδης ασθένεια προκαλεί κρίση εμετού – Τέσσερις νεκροί και πάνω από 150 νοσούντες

Η πλειονότητα των ασθενών είναι παιδιά ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και 13 ετών

Νιγηρία: Μυστηριώδης ασθένεια προκαλεί κρίση εμετού – Τέσσερις νεκροί και πάνω από 150 νοσούντες

Νεκροί είναι τέσσερις άνθρωπο στη Νιγηρία μετά από κρίση εμετού, με τους επιστήμονες να προσπαθούν να βρουν την αιτία της μυστηριώδους ασθένειας.

Με συμπτώματα που περιλαμβάνουν πυρετό, έμετο και κοιλιακό πρήξιμο, περισσότεροι από 150 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί από την ασθένεια.

Μέχρι στιγμής, η μυστηριώδης ασθένεια φέρεται να έχει εντοπιστεί μόνο στο Σοκότο, στα βορειοδυτικά της χώρας, και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νιγηρίας με επικεφαλής τον Δρ. Jide Idris είπε ότι μια ομάδα ταχείας αντίδρασης έχει σταλεί στην περιοχή.

«Το NCDC ανέπτυξε μια Εθνική Ομάδα Ταχείας Αντίδρασης για να συνεργαστεί με το Υπουργείο Υγείας της Πολιτείας για περαιτέρω διερεύνηση και απάντηση σε αυτό το περιστατικό. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί συνολικά 164 ύποπτα κρούσματα», ανέφερε.

Επιβεβαιώνοντας ότι μεταξύ των ύποπτων κρουσμάτων καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι, η πλειονότητα των ασθενών είναι παιδιά ηλικίας μεταξύ τεσσάρων και 13 ετών, αναφέρει η Mirror.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δρ Idirs συνέχισε: «Δύο ύποπτα περιστατικά λαμβάνουν επί του παρόντος περίθαλψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Uthman Dan Fodio στο Σοκότο και ένα περιστατικό πήρε εξιτήριο λόγω βελτιωμένων συμπτωμάτων. Τέσσερα άλλα ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Isa, ενώ περίπου 130 περιστατικά λαμβάνουν επίσης περίθαλψη είτε στα Κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είτε κατ’ οίκον νοσηλεία στην πληγείσα LGA (περιοχή τοπικής αυτοδιοίκησης)».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.