Νορβηγία: Γέφυρα κατέρρευσε την ώρα που περνούσαν οχήματα – Διασώθηκαν δύο οδηγοί

Mια ξύλινη γέφυρα πάνω από ποτάμι κατέρρευσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία

Νορβηγία: Γέφυρα κατέρρευσε την ώρα που περνούσαν οχήματα – Διασώθηκαν δύο οδηγοί

Σαν από θαύμα σώθηκαν οι οδηγοί δύο οχημάτων όταν μια ξύλινη γέφυρα πάνω από ποτάμι κατέρρευσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στη νότια Νορβηγία με ένα αυτοκίνητο να πέφτει στο νερό κι ένα φορτηγό να εγκλωβίζεται σε σχεδόν κάθετη στάση σε ένα τμήμα της.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 07:30 το πρωί για την κατάρρευση της γέφυρας την ώρα που περνούσαν το αυτοκίνητο και το φορτηγό και αμέσως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση. Ένα ελικόπτερο συνέβαλε στη διάσωση και ανέσυρε τον εγκλωβισμένο οδηγό του φορτηγού, ενώ εκείνος στο ΙΧ κατάφερε να βγει μόνος του από το αυτοκίνητο.

Ο Άτλε Φόρμο, που ζει κοντά στη γέφυρα, είπε ότι άκουσε έναν «έντονο πάταγο». «Έτρεμε όλο το σπίτι, σήκωσα τα στόρια στο υπνοδωμάτιο και βλέπω ξαφνικά τη γέφυρα σωριασμένη στο ποτάμι», δήλωσε στο νορβηγικό δίκτυο TV2.

Η μήκους σχεδόν 150 μ. γέφυρα συνδέει τη δυτική όχθη του ποταμού Gudbrandsdalslaagen με το χωριό Τρέτεν και εγκαινιάστηκε πριν από δέκα χρόνια. «Είναι απόλυτη η καταστροφή, εντελώς απίστευτο αυτό που συνέβη γιατί η γέφυρα είναι σχετικά καινούρια», δήλωσε ο δήμαρχος Τζον Χάλβορ Μιντματζέλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη Νορβηγική Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (ΝΟΑ) η γέφυρα είχε ελεγχθεί τον περασμένο χρόνο, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την ασφάλεια τέτοιων κατασκευών. «Εμείς που ταξιδεύουμε στους δρόμους πρέπει να μπορούμε να εμπιστευόμαστε ότι είναι ασφαλής η διέλευση των γεφυρών», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΟΑ, Ίνγκουν Χάνταγκαρντ στο νορβηγικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NTB. H αρμόδια υπηρεσία για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της χώρας διέταξε έρευνα για το παρ’ ολίγον μοιραίο περιστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.