ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νορβηγία: Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον μακελάρη Α.Μπρέιβικ – Είχε δολοφονήσει 77 ανθρώπους

Ο 44χρονος καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2012 σε φυλάκιση 21 ετών

Νορβηγία: Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον μακελάρη Α.Μπρέιβικ – Είχε δολοφονήσει 77 ανθρώπους

Αγωγή κατά του νορβηγικού κράτους για «παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» λόγω της «ακραίας» απομόνωσης που του έχει επιβληθεί κατέθεσε ο ακροδεξιός εξτρεμιστής Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ο οποίος τον Ιούλιο του 2011 σκότωσε 77 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 150 σε τρομοκρατικές επιθέσεις που εξαπέλυσε στο Όσλο και στη νήσο Ουτόγια.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους.

Ο 44χρονος σήμερα Μπρέιβικ καταδικάστηκε τον Αύγουστο του 2012 σε φυλάκιση 21 ετών, τη μέγιστη ποινή που προβλέπει η νορβηγική νομοθεσία. Ωστόσο, η φυλάκισή του δύναται να παραταθεί εφόσον κριθεί πως εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει «απειλή».

«Κατέθεσε αγωγή κατά του κράτους επειδή κρατείται σε ακραία απομόνωση εδώ και 11 χρόνια, χωρίς να έχει επαφή με άλλα πρόσωπα πέραν των φρουρών», δήλωσε ο δικηγόρος Όισταϊν Στόρβικ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Μεταφέρθηκε σε νέα φυλακή πέρυσι, όπου ελπίζαμε πως οι συνθήκες θα ήταν καλύτερες και ότι θα επιτρεπόταν να έχει επαφή με άλλους», συμπλήρωσε ο δικηγόρος του Μπρέιβικ.

Η νορβηγική εφημερίδα Aftenposten είχε αποκαλύψει νωρίτερα σήμερα την αγωγή που κατέθεσε ο Μπρέιβικ.

Το 2017 απορρίφθηκε ανάλογη αγωγή που είχε καταθέσει ο μακελάρης του Όσλο, ο οποίος χαρακτήριζε «απάνθρωπες» τις συνθήκες κράτησής του. Πέρυσι νορβηγικό δικαστήριο απέρριψε επίσης αίτημα για αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους, επειδή κρίθηκε πως αντιπροσωπεύει «απειλή» για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικηγόρος του Μπρέιβικ εκτίμησε πως η νέα αγωγή κατά του νορβηγικού κράτους θα εκδικαστεί την ερχόμενη άνοιξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.