ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νότια Κορέα: Η απεργία των οδηγών φορτηγών φέρνει ζημιές 1,24 δισ. δολαρίων στη βιομηχανία

Συνεχίζεται σήμερα για έβδομη ημέρα

Νότια Κορέα: Η απεργία των οδηγών φορτηγών φέρνει ζημιές 1,24 δισ. δολαρίων στη βιομηχανία

Οι βιομηχανίες της Νότιας Κορέας –μεταξύ αυτών οι αυτοκινητοβιομηχανίες, οι βιομηχανίες χάλυβα, πετροχημικών και τσιμέντων– βρίσκονταν ως χθες αντιμέτωπες με ζημίες ύψους περίπου 1,6 τρισεκ. γουόν (1,24 δισεκ. δολαρίων), λόγω της απεργίας των φορτηγών οδηγών, που συνεχίζεται σήμερα για έβδομη ημέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας της Νότιας Κορέας, η εκτίμηση για το 1,6 τρισεκ. γουόν αφορά ζημίες στην παραγωγή, τις αποστολές και τις εξαγωγές προϊόντων. Οι κινητοποιήσεις προκαλούν παράλυση στα λιμάνια και τους εμπορευματικούς τερματικούς σταθμούς στη χώρα, ασκώντας πιέσεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Οι εταιρίες πετροχημικών της χώρας ακολούθησαν σήμερα το παράδειγμα αυτοκινητοβιομηχανιών και χαλυβουργιών και περιόρισαν τις παραγωγικές δραστηριότητες τους λόγω της αύξησης των αποθεμάτων τους, καθώς τα προβλήματα στις μεταφορές λόγω της απεργίας των οδηγών φορτηγών λαμβάνουν μεγαλύτερες διαστάσεις στη Νότια Κορέα, χώρα-«υπερδύναμη» της μεταποίησης στην Ασία.

Οι οδηγοί φορτηγών απεργούν σήμερα για έβδομη ημέρα, διαμαρτυρόμενοι κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων και ζητώντας εγγυήσεις για την καταβολή ελάχιστου μισθού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κινητοποιήσεις προκαλούν παράλυση στα λιμάνια και τους εμπορευματικούς τερματικούς σταθμούς στη Νότια Κορέα –κορυφαίο προμηθευτή αυτοκινήτων, μπαταριών, ημιαγωγών, «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και οικιακών ηλεκτρονικών– ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, που έχουν ήδη διαταραχθεί λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η Κίνα για την αντιμετώπιση της Covid-19 καθώς και εξαιτίας της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.