ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Νότια Κορέα: Μαθητές μήνυσαν την κυβέρνηση γιατί οι εξετάσεις τελείωσαν… 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα

Τουλάχιστον 39 μαθητές ζήτησαν 20 εκατομμύρια γουόν (δηλαδή περίπου 13.985 ευρώ ο καθένας) ο καθένας

Νότια Κορέα: Μαθητές μήνυσαν την κυβέρνηση γιατί οι εξετάσεις τελείωσαν… 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα

Μια ομάδα Νοτιοκορεατών μαθητών έχει κινηθεί νομικά κατά της κυβέρνησης, αφού οι εξετάσεις εισαγωγής τους για το κολέγιο, τελείωσαν 90 δευτερόλεπτα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα.

Τουλάχιστον 39 μαθητές ζήτησαν 20 εκατομμύρια γουόν (δηλαδή περίπου 13.985 ευρώ ο καθένας) ο καθένας, αφού το σφάλμα επηρέασε τις επιδόσεις τους στα υπόλοιπα τεστ, είπε ο δικηγόρος τους.

Τι υποστηρίζουν οι μαθητές

Το οκτάωρο τεστ εισαγωγής στο κολέγιο της Νότιας Κορέας, είναι γνωστό ως Suneung.

Η αγωγή αναφέρει ότι ένα κουδούνι χτύπησε νωρίς σε ένα χώρο εξετάσεων στη Σεούλ κατά τη διάρκεια του πρώτου μαθήματος των εξετάσεων, που ήταν τα Κορεατικά.

Αν και ορισμένοι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν αμέσως, οι επόπτες εξακολουθούσαν να τους αφαιρούν τις κόλλες, σύμφωνα με το BBC.

Το λάθος εντοπίστηκε αργότερα, πριν από την έναρξη της δεύτερης εξέτασης και τα 90 δευτερόλεπτα δόθηκαν πίσω στους μαθητές κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος. Αλλά οι εξεταστές επέτρεψαν να σημειωθούν μόνο κενές στήλες και οι μαθητές δεν είχαν τη δυνατότητα να αναθεωρήσουν καμία από τις υπάρχουσες απαντήσεις τους.

Το Suneung είναι μια από τις πιο δύσκολες εξετάσεις στον κόσμο και μπορεί να καθορίσει μελλοντικές θέσεις εργασίας και σχέσεις, καθώς και τοποθετήσεις στο πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας εξέτασης, λαμβάνονται ορισμένα ακραία μέτρα για να βοηθήσουν τους μαθητές να συγκεντρωθούν. Μεταξύ αυτών είναι να κλείνει ο εναέριος χώρος στη Νότια Κορέα και να καθυστερεί να ανοίξει το χρηματιστήριο, σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν ο μαθητές να συγκεντρωθούν.

Τα αποτελέσματα της φετινής εξέτασης ανακοινώθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου. Οι μαθητές είπαν ότι ήταν τόσο αναστατωμένοι που δεν μπόρεσαν να επικεντρωθούν στο υπόλοιπο της εξέτασης, με κάποιους να σηκώνονται και να πηγαίνουν σπίτι τους.

Ο δικηγόρος τους, Kim Woo-suk, είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι εκπαιδευτικές αρχές δεν είχαν απολογηθεί.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός KBS επικαλέστηκε αξιωματούχους που είπαν ότι ο επόπτης που είναι υπεύθυνος για το συγκεκριμένο κέντρο εξετάσεων είχε δει λάθος την ώρα.

Τον Απρίλιο, ένα δικαστήριο στη Σεούλ επιδίκασε 7 εκατομμύρια γουόν (4.891 ευρώ) σε μαθητές που ισχυρίστηκαν ότι ήταν σε μειονεκτική θέση στις εξετάσεις του 2021 αφού το κουδούνι χτύπησε περίπου δύο λεπτά νωρίτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2012, ένας άνδρας στην Κίνα καταδικάστηκε σε ποινή ενός έτους με αναστολή επειδή χτύπησε το κουδούνι τέσσερα λεπτά και 48 δευτερόλεπτα νωρίτερα κατά τη διάρκεια των εθνικών εισαγωγικών εξετάσεων κολεγίου σε σχολείο στην επαρχία Χουνάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.