Ο άνδρας που πέρασε 93 ημέρες στο βυθό του Ατλαντικού δηλώνει ότι σήμερα είναι «10 χρόνια νεότερος» (βίντεο)

Υπάρχει πραγματικός ιατρικός λόγος που αισθάνεται τόσο πολύ καλύτερα

Ο άνδρας που πέρασε 93 ημέρες στο βυθό του Ατλαντικού δηλώνει ότι σήμερα είναι «10 χρόνια νεότερος» (βίντεο)

Αν και η μελέτη έγινε εν μέρει για να βρεθούν “νέοι τρόποι για την αναβίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος”, είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία να μελετηθεί το πως επηρέασε το θαλάσσιο περιβάλλον την βιολογία του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα.

Ο Dituri δεν ήταν μόνος του εκεί κάτω, με επισκέψεις από άλλους επιστήμονες, ακόμη και μέλη της οικογένειάς του που κατάφεραν να βουτήξουν και να τον ελέγξουν, αλλά μία από τις σπουδαίες παρενέργειες της ζωής του είναι ότι, όπως λέει, τον έκανε “10 χρόνια νεότερο”.

Αυτό δεν είναι απλώς μια άποψη για το πόσο καλό μπορεί να είναι να ξεφεύγεις από τα πάντα και να ζεις κάτω από τη θάλασσα για 100 ημέρες, αλλά υπάρχει πραγματικός ιατρικός λόγος που αισθάνεται τόσο πολύ καλύτερα.

Εδώ είναι το επιστημονικό κομμάτι, στο τέλος των χρωμοσωμάτων μας υπάρχουν αυτά τα πράγματα που ονομάζονται τελομερή, τα οποία βοηθούν να αποφύγετε την «καταστροφή» των αλυσίδων του DNA σας. Ωστόσο, όσο μεγαλώνετε τόσο μικρότερα γίνονται τα τελομερή.

Όλα αυτά είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης, αλλά υπάρχουν κάποιες εξελίξεις στο μέτωπο της αντιγήρανσης που υποδηλώνουν ότι η παραμονή σε θάλαμο οξυγόνου υπό πίεση, όπως αυτός στον οποίο ζει ο Dituri για σχεδόν 100 ημέρες, μπορεί να επιμηκύνει εκ νέου τα τελομερή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.