ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο αρχηγός κυβερνώντος κόμματος Πολωνίας κατά Γερμανίας: «Με την ειρήνη προσπαθεί όσα απέτυχε με τον πόλεμο»

Μιλά για τις αποζημιώσεις ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων

Ο αρχηγός κυβερνώντος κόμματος Πολωνίας κατά Γερμανίας: «Με την ειρήνη προσπαθεί όσα απέτυχε με τον πόλεμο»

Ο Γιαροσλάβ Κατσίνσκι που είναι ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας κατηγόρησε τη Γερμανία για «κυριαρχία» στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι το Βερολίνο σήμερα προσπαθεί να καταφέρει μέσω της ειρήνης, όσα προσπάθησε να πετύχει στο παρελθόν μέσω του πολέμου.

Ο Κατσίνσκι, που θεωρείται ο ισχυρός άνδρας και αυτός που χαράσσει την κύρια στρατηγική της κυβερνώσας δεξιάς, εκφώνησε την ομιλία του στη Λεγκνίτσα, στη νοτιοδυτική Πολωνία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιφέρεια ενόψει των βουλευτικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για το φθινόπωρο του 2023.

Ο Κατσίνσκι δήλωσε, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP, ότι η δύναμη της Ευρώπης βρίσκεται στη δύναμη των χωρών της και, σε μεγάλο βαθμό, στη δύναμη των κυρίαρχων κρατών.

Κατήγγειλε «την κατάσταση κυριαρχίας, μια κατάσταση όπου, με ειρηνικές μεθόδους, ένα από τα ευρωπαϊκά κράτη, σήμερα το μεγαλύτερο μετά τη Ρωσία, πραγματοποιεί σχέδια που κάποτε ήθελε να πραγματοποιήσει με στρατιωτικές μεθόδους. Αυτός είναι ένας δρόμος που οδηγεί σε κρίση και στη δυστυχία. Όχι μόνο της Πολωνίας, αλλά και της Ευρώπης, και αυτής της χώρας, της Γερμανίας», είπε ο Κατσίνσκι.

Παράλληλα με την αντιγερμανική και ευρωσκεπτικιστική ρητορική, για την οποία η πολωνική αντιπολίτευση πιστεύει ότι συνδέεται τουλάχιστον εν μέρει με την προεκλογική εκστρατεία, οι πολωνικές αρχές έκαναν πρόσφατα μια διπλωματική επίθεση για να απαιτήσουν από τη Γερμανία αποζημιώσεις για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες εκτιμώνται από τη Βαρσοβία σε 1,3 τρισεκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με τη Γερμανία, η Πολωνία παραιτήθηκε από τις αξιώσεις για πολεμικές αποζημιώσεις το 1953 και επιβεβαίωσε επανειλημμένα αυτή την παραίτησή της αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτό το πλαίσιο η Πολωνία απέρριψε στα τέλη Νοεμβρίου την πρόταση της Γερμανίας να της στείλει το αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα Patriot, μετά τη φονική πτώση πυραύλου στο έδαφός της. Η Βαρσοβία πρότεινε στη Γερμανία να μεταφέρει αυτόν τον εξοπλισμό στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.