ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τις κλοπές αρχαιοτήτων

«Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα καταπληκτικό ίδρυμα και ήταν η τιμή της ζωής μου να το διευθύνω»

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου παραιτήθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τις κλοπές αρχαιοτήτων

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Χάρτγουιγκ Φίσερ μετά τις αποκαλύψεις για τις κλοπές αρχαιοτήτων αμύθητης αξίας.

Σε δήλωσή του ανέφερε: «Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών εξέτασα λεπτομερώς τα γεγονότα γύρω από τις κλοπές από το Βρετανικό Μουσείο και τη σχετική έρευνα. Είναι προφανές ότι το Βρετανικό Μουσείο δεν ανταποκρίθηκε όσο ολοκληρωμένα θα έπρεπε στις προειδοποιήσεις του 2021 και στο πρόβλημα που έχει πλέον αναδειχθεί πλήρως.

Η ευθύνη για την αποτυχία αυτή πρέπει τελικά να βαρύνει τον διευθυντή. Έκανα επίσης λάθος στις παρατηρήσεις που έκανα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για τον Δρ Gradel. Επιθυμώ να εκφράσω την ειλικρινή μου λύπη και να ανακαλέσω αυτές τις παρατηρήσεις.

Έδωσα την παραίτησή μου στον πρόεδρο των επιτρόπων και θα αποχωρήσω μόλις το διοικητικό συμβούλιο προχωρήσει σε μια προσωρινή διευθέτηση της ηγεσίας. Η κατάσταση που αντιμετωπίζει το μουσείο είναι εξαιρετικά σοβαρή. Πιστεύω ειλικρινά ότι θα ξεπεράσει αυτή τη στιγμή και θα βγει ισχυρότερο, αλλά δυστυχώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η παρουσία μου αποδεικνύεται αποπροσανατολιστική.Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα.

Τα τελευταία επτά χρόνια είχα το προνόμιο να συνεργαστώ με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους και αφοσιωμένους δημόσιους υπαλλήλους. Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα καταπληκτικό ίδρυμα και ήταν η τιμή της ζωής μου να το διευθύνω».

Χθες η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (Met) ανακοίνωσε ότι ανέκρινε έναν άνδρα σχετικά με την αναφερόμενη κλοπή.

Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα κλοπή αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων κοσμημάτων και ημιπολύτιμων λίθων που χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα π.Χ. έως τον 19ο αιώνα, υπογραμμίζοντας πως απέλυσε έναν υπάλληλο που θεωρείται υπεύθυνος. Σύμφωνα με το μουσείο, διαπιστώθηκε πως αντικείμενα συλλογών είχαν «εξαφανιστεί, κλαπεί ή υποστεί φθορές».

Το Βρετανικό Μουσείο είναι ένα από τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε όλον τον κόσμο. Σε αυτό φυλάσσονται μεταξύ άλλων τα περίφημα Γλυπτά του Παρθενώνα, παρά το διαχρονικό αίτημα της Αθήνας για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.